- Kategori
- Türk Mutfağı
Etli Bulgur Pilavı
Merhaba. Annemin nefis "Etli Bulgur Pilav" tarifini paylaşıyorum. Anadolu insanın gücünü enerji besinin bulgur olduğuna inanıyorum. Hele bir de yanın da şalgam suyu, ayran, cacık oldu mu lezzeti damak çatlatır. Buyurun tarifimize geçelim.
Malzeme
1 kase pilavlık bulgur
1 kase koyun kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
4 adet yeşil soğan
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
tuz- kırmızı pul biber - karabiber
Yarım demet yaş nane
1 kase koyun kuşbaşı
1 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet sivri biber
4 adet yeşil soğan
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
tuz- kırmızı pul biber - karabiber
Yarım demet yaş nane
Servis önerisi; şalgam suyu
Tenceremize yağı alalım kızınca eti katalım kavuralım.
Tenceremize yağı alalım kızınca eti katalım kavuralım.
Etler pembeleşince ince kıydığımız soğanları katıp kavuralım.
Ardından ince doğranmış sivri biberi biraz çevirip iri doğranmış yeşil soğanları kavuralım, biber ve domates salçalarını ilave edip karıştıralım ve bire iki sıcak suyu ve tuzu katıp bir taşım kaynatalım ve yıkanmış bulguru, küçük doğranmış domatesleri katalım karıştıralım tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Suyunu çekince ocağı söndürüp baharatlarını ve ince kıyılmış taze naneyle tatlandıralım ve pilavımızı dinlendirip, şalgam suyu eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...