- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu İşkembe Tadında Çorba
Merhaba. Aralık ayı hoş geldi. Fakat soğuk algınlığından ve dolayısıyla korona virüsten korkuyorum. Tedbirlere dikkat ederek bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaları öne alıyorum. İstanbul buz gibi soğuk. İçimizi ısıtacak ilaç gibi ekonomik şifalı doğal antibiyotik çorba tarifi sizlerle. Şimdiden afiyet olsun. İçinde vitaminli havuç da var :)
1 tavuk göğsü
1.5 litre su
30 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak - tuz
yarım fincan sirke
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk etini tencereye alalım üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. (isteğe göre ben haşlama suyuna bir parça havuç, bir parça soğan, limon, defne yaprağı ilave ederim) Suyunu süzerek ayıralım etleri didikliyerek küçük parçalara ayıralım.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavuralım. Bir yandan karıştırarak ayırdığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim.
Koyulaşmaya başlayınca tavuk etlerini, tuzu ilave edelim kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. İnmeye yakın rende sarımsak ve sirkeyi katıp bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim.
Tereyağını eritip içine pul biberi katıp karıştıralım ister tencereye ister kaselere döküp servise sunalım.... Afiyet olsun....
1 tavuk göğsü
1.5 litre su
30 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak - tuz
yarım fincan sirke
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk etini tencereye alalım üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım. (isteğe göre ben haşlama suyuna bir parça havuç, bir parça soğan, limon, defne yaprağı ilave ederim) Suyunu süzerek ayıralım etleri didikliyerek küçük parçalara ayıralım.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavuralım. Bir yandan karıştırarak ayırdığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyelim.
Koyulaşmaya başlayınca tavuk etlerini, tuzu ilave edelim kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. İnmeye yakın rende sarımsak ve sirkeyi katıp bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim.
Tereyağını eritip içine pul biberi katıp karıştıralım ister tencereye ister kaselere döküp servise sunalım.... Afiyet olsun....