Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bizi demokratik olarak sandıkta yenin!

Bizi demokratik olarak sandıkta yenin!
 

Erkekseniz gelin sandıkta güreşelim! Kim yenerse o gelsin iktidara!


Yazımın başlığındaki sözü söyleyen, ülkemizin Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan. Nasıl olacak bu?
Yani sandık başında güreş mi tutacak birileri Başbakanımızla?
Ya da birisi seçim sandıklarından birini alıp da hâşâ, olmasını istemeyiz de kafasına mı fırlatacak?

Rahmetli Ecevit'in önüne, eski bir yazar kasa fırlatmıştı bir vatandaş ya olmaz dememeli, her şey mümkün bu güzel ülkede!

Sayın Başbakanım, siz şu günlerde harıl harıl Kadın Kolları Kurultayı yapıyorsunuz. Bunun ne demek olduğunu çoğu vatandaş biliyor. Bence kadınlara değer verdiğinizden değil de, oy potansiyelinizin artmasında onlardan çok büyük ölçüde istifade ettiğinizden kaynaklanıyor partinizin kadın düşkünlüğü.

Zira erkeklerin gündüz vakti ziyaret edemedikleri seçmen evlerini örgütlediğiniz kadınlar ziyaret ediyorlar ve türlü yardımlarla seçmen oyu ayarlıyorlar. Bu işi sizin partiniz kadar güzel örgütleyen başka bir partimiz yok. Zaten demokratik bir sistem değil.

Siz kadınlara değer verseydiniz onları türbana sokup, Türkiye'mizin gündemini yıllarca meşgul etmezdiniz. Kadınlara güvenmiyorsunuz ki, türbanla yüzlerinin görünmesini engelliyorsunuz. Türban sorununu çıkaranlar sizler ve sizin hocanızdır. Ama bunu milletin sorunu olarak sergiliyorsunuz. Milletin sizlerden önce böyle bir problemi yoktu, şimdi var, niye?

5 yıl sustuğunuzu söylüyorsunuz da bu söyleviniz sizin şu andaki davranışınızın haklılığını kanıtlamıyor. Susmuşsunuz, şimdi zamanı ve zemini uygun buldunuz ve susmuyorsunuz.

Sizin için özgürlük, sadece "Sizin, istediğiniz gibi hareket edebilme özgürlüğünüz" mü? Başkalarının özgürlüğünü ortadan kaldırdıkça, ÖZGÜRLÜK savunucusu oluyorsunuz.

Ekonomi dibe vurmuş, millet yarın karnını nasıl doyuracağını düşünüyor, siz bunun farkında mısınız? Farkındaysanız biraz da bunlardan bahsetseniz, öfkelenmeden aldığınız önlemleri anlatsanız da milleti biraz rahatlatsanız.

Sayın Başbakan siz 70 milyon insanın başbakanı olmak istiyorsunuz ama 16 milyondan ötesini görmüyorsunuz. Ayrıca sizi seçenler "Kayıtsız şartsız, demokratik kuralları hiçe sayarak yönetebilirsiniz!"diye bir garanti mi verdiler?

Bir gaye uğruna arkadaşlarınızla yola çıktığınızı söylüyorsunuz sık sık... Hatta "Beraber yürüdük biz bu yollarda..." şarkısını söylüyorsunuz miting alanlarındaki taraftarlarınızla. Ama size oy vermeyen vatandaşlar hangi yollarda beraber yürüdüğünüzü, niçin beyaz çarşafı (kefeni) göze aldığınızı, bu yolun sonunu merak ediyorlar. Siz hiçbir açıklama yapmadan güvenmemizi ve beklememizi istiyorsunuz? Bu demokrasi mi oluyor?

Sayın Başbakan size son olarak şunu söylemek istiyorum; Sizi demokratik olarak sandıkta yenmek mümkün değil!
Çünkü sandıklara gelinceye kadar geçtğiniz yolların çoğu bence şaibeli. Seçmen oylarını ipotek altına alacak metotlarınız var. Kadın kollarınız bunu yapıyorlar. Yardım paraları nereden geliyor, nasıl geliyor? Bunu ben bilemem ama bir yerlerden geliyor ki, çoğu açlık sınırında yaşayan bu seçmen kitlesi yardımlara karşı koyamıyor. Bu davranışınız demokratik değil. Demokrasiyi hiçe sayarak insanları demokratik olmaya çağırıyorsunuz ki bu da etik bir davranış değil.

En derin saygılarımla.

Mustafa Mumcu , 31. 03. 2008 / 10:00
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..