Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Havacılık
 

Bizi Onlar Uçuracaklar

* “Türk Havayolu Taşımacılığı Sektöründeki Hızlı Büyüme: Türkiye’de havayolu ulaştırmasının daha gelişim sürecini tamamlamaması ve son yıllarda yaşanan hızlı büyüme, ülkemiz için yeni istihdam kaynakları yaratarak işsizlik oranının düşmesine neden olacak, ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak, özellikle Türkiye’nin doğu bölgeleri ile batı bölgeleri arasında kültürel, sosyal ve ekonomik bütünlük sağlanmasında önemli fırsatlar yaratacaktır.”

* “Türkiye’nin Transit Yolcu Ve Kargo Taşımacılığında Önemli Bir Merkez Haline Gelmesi: Türkiye’nin coğrafi konumu Avrupa ve Orta Doğu ile Asya Bölgeleri arasında bir geçiş noktası yaratmaktadır. Sözü edilen coğrafi konum, son yıllarda sektörde yaşanan olumlu gelişmeler ve Türkiye’nin İkili Havayolu Taşımacılığı anlaşmalarında daha liberal politikalar izlemesi ülkemizin transit yolcu ve kargo taşımacılığında önemli bir merkez haline gelebilmesinde önemli bir fırsat yaratmaktadır.”

Yukarıdaki satırlar; 9 uncu 5 Yıllık Kalkınma Planı Havayolu Ulaştırması Komisyon Raporu’ndan alınmıştır.

Evet, ülkemizde havayolu ulaştırma sektörü gelişiyor. Hem de hiçbir sektörde yaşanmayan bir ivme ile. Sektördeki bu gelişme, yaşanan işsizlik sorununa da bir çözüm gibi görünüyor. Yer hizmetlerinden, gökyüzüne kadar onlarca yeni istihdam alanı açılacak.

Havayolu ulaşımı denilince; akla ilk gelen meslek “pilotluk” oluyor. Pek çok gencimizin gönlünde yatan bu keyifli, güzel ve onurlu mesleğe sahip olmanın tek yolunun da Hava Harp Okulu’ndan mezun olmak olduğu yaygın, ama yanlış bir bilgi olarak karşımıza çıkıyor.

Oysa ülkemizde bu eğitim veren bir Üniversitemiz, özel havacılık okullarımız ve Yetiştirdiği pilotları ile efsane olmuş, Türk Hava Kurumu Türkkuşu Genel Müdürlüğü Uçuş Okulumuz var.

Son dönemde bu okulumuzda yetişmiş 59 pilotumuz Türk Hava Yolları uçakları ile tüm dünyaya başarı ile uçuyorlar.

Görüştüğüm THY Kaptanları, Türkkuşu Uçuş Okulu’nda eğitim almış pilotlardan övgüyle söz ediyorlar.

Temelinde bilimsel bilgi, disiplin, özgüven olan havacılık mesleği ve Türkkuşu Uçuş Okulu; eğitim alanların övgüye layık başarılarının gizli formülü sanırım burada.

Dün, Türkkuşu Uçuş Okulu’ unu ziyaret ettim. Yeşil kombinezonlar içinde, göğüs ve kollarında renkli yamaları (Peç) ile gökyüzüne özlemle, çakmak çakmak bakan ve hemen uçuverecek kadar heyecan yüklü, yirmi üç Pilot Adayı ile birlikte oldum.

Lise mezunu, Üniversite öğrencisi, Üniversitelerin çeşitli bölümlerini bitirmiş, hatta bir de emekli olmuş astsubayın bulunduğu yirmi üç Pilot Adayı.

Naci Şenol

Kemal Malcan

Mustafa Yurdakadim

Murat Karakuş

Erbil Yurtseven

Gökhan Coşkun

Faruk Dülger

Kutlu Emre Akyüz

Barış Hendem

Serdar Çağlar

Ali Erdem Günal

Ozan Çağlar Arslan

Neslihan Kaya

Ali Murat Sivridağ

Emine Burça Başak

Barış Özgür

Onur Taylan

Yılmaz Yıldırım

Bahtiyar Aydın

Sercan Yılmaz

Sinem Kulaksız

Ali Şengün

Çağatay Cindar

Bu yirmi üç Pilot Adayının isimlerini unutmayın. Çok kısa bir süre sonra, yolculuklarınızda uçak içi anonslarda bu isimleri duyacaksınız. Sizi güvenle uçuracak pilotlarınız olacaklar.

Aldıkları yoğun eğitimin hakkını veren, dershanede, uçak başında, kokpitte ve uçuşta öz güvenlerine ve çalışkanlıklarına hayran olduğum bu gençlerimizi sizlere takdimimdir.

Yolları açık, uçuşları kazasız ve kırımsız olsun.

Türkkuşu Uçuş Okulu tüm gençlerimizi bekliyor.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..