Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bizi Temel fıkraları mahvetti

Bizi Temel fıkraları mahvetti
 

Temel sen bize ne yaptın?


“Bakın bu ülkeler battı batacak, açlıktan ölüyorlar, fakat çok şükür ki bizim ülkemiz hızla gelişiyor, enflasyon düşüyor, işsizlik azalıyor, terör bitiyor, IMF borçlarını ödedik” diye bas bas bağıran, saf ve salaklara yanlı ve canlı yayın yapan medya ile tüm saf ve salakların dilinde aynı fıkra;

“Bir Alman, bir İngiliz bir de temel uçağa binmişler. İngiliz bir şey yapmış, olmamış. Alman bir şey yapmış, o da olmamış, Temel öyle bir şey yapmış ki, Almanla İngiliz uçaktan atlayıp yere çakılmışlar.”

Saf ve salak kesim; Kişi başına düşen Gayri Safi Yurt İçi Hâsılanın Türkiye’de 10,576 Dolar ile Arjantin ve Meksika’dan sonra geldiğini, Hâlbuki bu gelirin,  Lüksemburg’da 113 Bin, Almanya’da ve Fransa’da 44 Bin, İngiltere’de 39 Bin ve hatta Yunanistan’da 27 Bin, Kıbrıs’ta 31 Bin Dolar olduğunu bilmiyor tabi ki.

Ama olsun.  Temel, Almanı ve İngiliz’i nasıl uçaktan atlatmış ve yere çakmıştı.

“Yetenek Sizsiniz Türkiye”, birey olarak birçoğumuzun takdire şayan yeteneklerimiz olduğu muhakkak. Kimimizin sesi güzel, kimimiz çok güçlüyüz, kimimiz iyi taklit yapıyoruz ama çalma, çırpma ve yalan söyleme yeteneklerine sahip olanlarda çok aramızda. Ama en iyi bildiğimiz şey sanırım mastürbasyon malzemesi fıkra yazmak ve anlatmak. Bu konuda oldukça geniş bir repertuarımızın olduğu da inkâr edilemez.

“Bir Alman, bir Fransız bir de bizim Temel; NATO tatbikatına katılmışlar. Alman kendi yaptığı bir silahı denemiş, sonuç fiyasko. Sıra Fransız’da ve o da kendi yaptığı bir silahı denemiş. Kuşlar bile kaçmamış. Sıra bizim Temel’e gelmiş, temel kendi yaptığı silahı bir ateşlemiş, Alman ve Fransız altlarına etmişler.“

Saf ve salak kesim, Türkiye olarak yeteneklerimiz neler acaba biliyor mu? Dünya ileri teknoloji ürünleri ihracatında Çin’in payı % 19, Kore’nin payı % 6, Türkiye’nin Payı ise sıkı durun % 0.09. Allah nazarlardan saklasın.

Ama olsun. Temel silahını sıkınca nasıl Alman ve Fransız altlarına etmişlerdi.

“Uluslar arası düzeyde yapılan ilkokullar arası bir sınava Bir Alman, bir Fransız, bir İngiliz bir de bizim ilkokula yeni başlayan Temel katılmış, Jüriyi oluşturan Alman, Fransız ve İngiliz hocalar sırasıyla çocuklara çeşitli sorular soruyorlarmış, Alman öğrenci kendine sorulan soruya cevap verememiş. Fransız’da soruya baka kalmış, İngiliz ise 2 saat geçmesine rağmen hala düşünüyormuş. Jüri aynı soruyu bizim Temel’e sormuş, temel saniyesinde cevaplamış, jüri lise düzeyinde bir soru daha sormuş Temel’e. Temel onu da saniyesinde cevaplamış. Jüri bu sefer akademik düzeyde bir soru sormuş, Temel kafadan hemen onu da cevaplayınca jüri düşüp bayılmış, Çünkü sorunun cevabını yıllardır onlar bile bilmiyorlarmış.”

Saf ve Salak kesim, uluslararası düzeyde yapılan sınavlara bir bakabilse de Ülkemizin eğitimde de dünya ülkeleri arasında nerede olduğunu bir görebilse değil mi? Bu konuda yapılan iki uluslar arası araştırmaya bir bakalım isterseniz. Bunlar TIMSS ve PISA.

TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), Öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik bir tarama araştırmasıdır. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (International Association for the Evaluation of Educational Achievement) tarafından yapılmaktadır.
TIMSS 2011 (Matematik) Sonuçlarına göre:

Türkiye 4. Sınıf seviyesinde 50 ülke içinde 35. sırada. Yani sondan 15. ülkeyiz. 8. Sınıf seviyesinde ise 42 ülke içinde 24. sırada. Yani sondan 18. ülkeyiz.

TIMSS 2011 (Fen Bilimleri) Sonuçlarına göre:

Türkiye 4. Sınıf seviyesinde 50 ülke içinde 36. sırada. Yani sondan 14. ülkeyiz. 8. Sınıf seviyesinde ise 42 ülke içinde 21. sırada. Yani tam orta noktadayız.

PISA Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (Programme for International  Student  Assessment)ise Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD)tarafından  1997'de geliştirilen ve uluslararası çapta, üç yılda bir 15 yaşındaki öğrencilerin başarısını ölçen bir sınavdır.  Bu çalışmanın amacı dünyada okul çocuklarının başarısını karşılaştırmak ve test etmektir.

PISA 2011 (Matematik Okuryazarlığı) sonuçlarına göre ise durum aynı vahamette.

OECD ülkeleri içinde en başarılı olan ülkeler Güney Kore ve Finlandiya. Türkiye 34 Ülke içinde 32. sırada yer alıyor. Yani sondan 3. ülkeyiz. Allah nazarlardan saklasın. Türkiye’nin aldığı 445 puan, OECD ortalamasının (496) da çok altındadır. Dünya genelinde ise en başarılı ülke Çin’in Şangay bölgesi olmuştur. Türkiye ise 65 ülke arasında 43. Sırada yer alarak, sondan 23. olmuştur.

Ama olsun. Bizim Temel, sorulara verdiği hızlı ve doğru yanıtlarla Alman, Fransız ve Alman jüriyi nasıl bayıltmıştı.

Durmak yok, mastürbasyona devam. Yeni eğitim sistemimiz (4+4+4) ile yükselen dualarla biz uzaya bile gideriz artık.

Ters tarafa yürümüyorsak, daha kat edilecek çok yolumuz var değil mi?  Saygılarımla.

İsmet KEBAPÇI

 
Toplam blog
: 41
: 2690
Kayıt tarihi
: 29.04.12
 
 

Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldum.  Ardından Ankara Üniver..