Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Bizim Suriye'de ne işimiz var?

Dış politikada amaç; ülke menfaatlerinin yani Türk Milletinin haklarının korunması ve gözetilmesi olmalıdır. Türk Milletinin %98’i Müslüman, Suriye halkının da çoğunluğu Müslüman ve bugün Suriye yönetiminde seçim ile işbaşına gelmiş bir hükümet bulunmaktadır. Suriye Cumhurbaşkanı Esad da halkın seçtiği bir yönetici. Suriye yönetimi de kendisine başkaldıran isyancıları bastırmak için tedbir almaktadır. Bizde de yasa dışı PKK unsurlarına karşı tedbir almak zorunda olduğumuz gibi. Burada Türk Milletinin menfaatleri açısından aykırı bir durum var mı? Yok.

Peki ne oldu? Dış güçlerin tezgahladığı bir oyun ile yabancı ajanların Suriye içerisindeki muhalifleri kışkırtması sonucu yönetime karşı bir ayaklanma başlatıldı. Bu tezgahı kuran kim? İsrail’in menfaatlerini korumak ve Ortadoğu’da Uluslar arası sermayenin hegomanyasını kurmak isteyen güçler. Çünkü Uluslar arası sermaye, Suriye’de ve İran’da istediği gibi at koşturup, bu ülkelerdeki halkların da emeklerini sömüremiyor.

Büyük Ortadoğu Projesi daha 2000’li yılların başında belirlenen strateji üzerinde yürütülmektedir. Başlangıçta bu projenin amacı, İsrail’e rahat nefes alabileceği alan yaratmak ve İsrail’in etki alanını genişletmek olarak belirlenmişti. Bu projenin içerisinde; Türkiye’nin doğu kısmını da içine alan, İsrail güdümünde bir Kürt Devletinin kurulması da bulunmaktaydı. Daha sonra ana amaç değişmemek kaydıyla, etki alanının genişletilmesine karar verdiler. Baktılar istedikleri her şeyi yapabiliyor ve yaptırabiliyorlar, “Hint Okyanusundan, Atlas Okyanusuna kadar geniş alanda değişim.” Sloganları ile yeni ‘Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’ olarak etki alanını geliştirmeye karar verdiler.

Bu haçlı ve Musevi projesine biz neden katılıyoruz?

Türkiye’nin doğu bölgesinin Kürtlere verilmesini de içeren bu projelerin içerisinde neden varız?

Türk Milleti bu açık gerçeği göremeyecek kadar körleşti mi?

Müslüman ülkelere karşı açılmış olan bu savaşın ucu bize dokunduğunu bile bile neden Tunus, Mısır, Libya’daki oluşumlara destek olduk? O ülkeler neden bugün sonu belirsiz kaosa sürüklendi?

Sömürü düzeninin kurulması için Müslümanların ezilmesi mi gerekiyordu?

Suriye’de ne işimiz var?

Sayın Başbakan; Selahaddin Eyyübiler, Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslanlardan bahsederek Türk Milletine tarih dersi vermeye çalışıyor. Evet Türk Tarihi Haçlılara karşı yapılmış mücadeleler ve zaferlerle doludur. Fakat hiçbirisi Haçlılarla ve Musevilerle birlik olup Müslümanları hançerlememişti.

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..