Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Bizim yerimizde İsrail olsaydı ne yapardı?

Bizim yerimizde İsrail olsaydı ne yapardı?
 

ortadoğugazetesi.net


Bir an için Filistinlilerin 80 İsrail vatandaşını rehin aldığını düşünelim. Bu 80 kişinin içinde diplomatik dokunulmazlığı olan kişiler de olsun. Böyle bir durum karşısında İsrail ne yapardı acaba?

Ne yapacağı hakkında bir şey söylemeyeyim de, böyle durumlar karşısında geçmişte neler yaptığına bakalım.

 

Tarih: 14.6.2014.

İsrail, önceki gece Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşiminden çıktıktan sonra kaybolan 3 din okulu öğrencisini arıyor. İsrail, kaçırıldığı düşünülen öğrencileri bulmak için 2 bin asker görevlendirdi.

Tarih: Ekim 2011

Ekim 2011 tarihinde bir İsrail askeri Fİlistinliler tarafından kaçırılmıştı.  Telaviv hükümeti 1 İsrail askerine verdiği değeri 1027 Filistinliyi serbest bırakarak göstermişti. Bir anlamda kendi askerinin "büyüklüğünü" dosta düşmana göstermiş ve  bu takasla dünya kamuoyuna şirin görünmeyi başarmıştı. Sadece savaş makinasından ibaret olmadığını ilan etti.

…………….

Tarih: 31 Mayıs 2010

Gazze filosu saldırısı, Mavi Marmara katliamı veya Deniz Meltemi Harekâtı], İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz'de, İsrail'den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda31 Mayıs 2010'da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yaptığı müdahale. Olay; gemilerde bulunan aktivistlerden bir kısmının öldürülmesi, bir kısmının yaralanması ve gemilerin yolcularıyla birlikte rehin alınması ile sonuçlanmıştır.

İsrail savaş gemileri, uluslararası sularda seyretmekte olan yardım gemilerinden, rotalarını Aşdod'a çevirmesini istedi fakat yardım gemileri bu talebi reddetti. İsrailli kuvvetler bu cevaptan sonra gemilere denizden ve havadan komando çıkarttı.

Altı gemiden beşi, büyük bir olay olmadan İsrail tarafından ele geçirildi] 9 yolcu Komorlar bandıralı ve 800 yolcusu bulunan [10] MV Mavi Marmara'ya çıkan İsrailli komandolar tarafından öldürüldü.[11] Saldırıda 10 İsrail Savunma Kuvvetleri komandosu ve yaklaşık 60 aktivist yaralandı.[

…………………….

Tarih 4 Temmuz 1976

Entebbe Operasyonu (Entebbe Baskını), 3 ve 4 Temmuz 1976 günü, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı militanların, Tel Aviv - Paris seferini yapmakta olan "Air France Flight 139" sefer sayılı Air France uçağını, Uganda'nın Entebbe Havaalanı'na indirmeleri, ve İsrail'in beklenmedik bir operasyonla 1 saat içinde tüm militanları ölü olarak ele geçirmesi ile sonuçlanan askeri operasyondur. Operasyonda ölen tek İsrail askeri, operasyonun yöneten komutan, sonradan İsrail başbakanı olan Benjamin Netanyahu'nun ağabeyi Yonatan Netanyahu'dur.

Hava korsanlarının yahudi olmayan yolcuları serbest bırakmaları ve hapisteki Filistinli gerillaları salıvermeleri için kendilerine 48 saat süre vermeleri üzerine, İsrail zaman kazanmak amacıyla müzakerelere başlamayı kabul etti. Bu arada İsrail Ordusu'nun en seçme 200 askeri hazırlanarak, gizli bir şekilde Uganda'ya doğru yola çıktı. İsrail Hükümeti'nin baskın planından, ancak uçaklar yola çıktıktan sonra haberi oldu. Gece yarısı saatlerinde Entebbe Havaalanı'na inen askerlerin, rehineleri kurtarmaları, 7 militanı öldürmeleri sadece 58 dakika sürdü.

İsrailli komandolar 45 Ugandalı askeri öldürdü ve Uganda'nın 11 savaş uçağını havaalanında iken imha etti.

……………………

Şimdi bunları neden yazdım? İsrail hayranı olduğumdan değil tabii ki…

Bu işlerin “One minute” demekle olmadığını anlatmak için...

Günlerdir, Tır şoförleri, ve konsolosluk görevlileri bir terör örgütü tarafından rehin alınmış durumda. Adamlar şoförler için fidye istiyorlar. Oradan kaçan bir şoför, arkadaşlarının aç ve bitap halde olduğunu söylüyor. Bizim yetkililer, vatandaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olduğunu söylüyorlar. Şu ana kadar bir gelişme yok. Herkes merakla bekliyor. 

Bizim iktidardakiler "İŞİD bizi sever rehineleri teslim eder" diyorlar. İnşallah öyle olur.  Buna karşılık Dışişleri Bakanının şu sözüne bakın:  Bu sözü 2 Şubat 2014 de söylemiş.

 

Bir an için aklıma geldi. Bizim yerimizde İsrail olsaydı ne yapardı acaba?

Siz ne dersiniz?

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..