Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '14

 
Kategori
Sinema
 

Blade serisi: 3 film 1 arada

Blade serisi: 3 film 1 arada
 

Marvel'in çizgi roman uyarlamalarının en güzellerinden birisi de bu film serisidir. Kont drakuladan kalma tırt vampir saçmalıklarını yıkarak vampirlerin eğlenceli bir film serisine dönüşebileceğini ve onları benimseyebileceğimizi bizlere öğreten Wesley Snipes ve ekibi sizi kendisine bağlayacaktır.

Şimdi bu kaliteli seriyi inceleyelim.

 

Film: Blade 1 (1998)

Tür: Çizgi Roman Uyarlama

Puan: 10 üzerinden 10

Senaryonun akıcılığı oyunculuk ve mantıksal altyapının kaliteli örgüsüyle filme pek eleştiri getirebileceğinizi zannetmiyorum.

Wesley Snipes'ın eşsiz oyunculuğuyla zenci bir aktörün nasıl süper bir başrol oyunculuğu gösterebileceğini de ispatlayan bu seri size değişen dünya hakkında da çok fikir verecektir.

Bana sorarsanız siz de Whistler'ın gazına gelip kendinizi bu filmle havaya sokabilirsiniz. 1998 yapımı olmasına karşın 2000lerde bile çoğu filmin kalitesine yaklaşamadığı bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

 

Film: Blade 2 (2002)

Tür: Çizgi Roman Uyarlama

Puan: 10 üzerinden 10

Bu süper filmde de birinci filmde oldukça kompleks bir senaryo yazılmıştır. İlk filmde ısırılan Whistler bulunmuş ve adamımız tarafından kurtarılmıştır.

Sonra beklenmedik şekilde vampirlerle anlaşan Blade müthiş oyunculuğuyla yine coşkuyu vermektedir.

Bence kesinlikle kaçırılmaması gereken ilkinin coşkusundan da birşey yitirmemiş süper bir filmdir. Kaçırmayın derim.

 

Film: Blade 3 (2004)

Tür: Çizgi Roman Uyarlama

Puan: 10 üzerinden 10

Üçüncü filmde adamımız bir ekip desteğiyle birlikte kendisinden daha güçlü ve tehlikeli bir gelişmiş vampiri yok etmek için harekete geçmektedir.

Başrole yardımcı olunuyor olması onu biraz güçsüzleştiriyormuş gibi görünse de yakışıklı adam ve seksi kadın takviyesinin filme renk katacağı düşüncesi oldukça etkili olmuş.

Genel hatlarıyla çok süper olduğunu söylemekten başka birşey yapamayacağımız bu filmi çok düşünmeden izleyebilirsiniz. Bu film vampirlerle ilgili tartışmalara bence son noktayı da koymuştur :)

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..