Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '12

 
Kategori
Blog
 

Blog Ünvanı

Blog Ünvanı
 

gazeteci.tv


Bloglarda isim konusu hep gündeme gelir. Kimi asıl ismiyle, resmiyle, kimi espirili bir nick ile, kimi de tüm ünvanlarıyla boy gösterir bu sayfalarda.

Benliklerimiz, kişiliklerimiz ortalarda dolaşır durur. Ben kısaca serhatt olarak uzun zamandır dolaşır dururum bu sayfalarda serseri mayın gibi. Nerede patlayacağım belli olmaz.

Şimdi ben Emekli Deniz Kıdemli Binbaşı İngilizce Öğretmeni Felsefe Doktoru Eğitim Danışmanı Öğretmen Eğitmeni (formatör) evli ve üç çocuklu, zaman zaman benlik karmaşası yaşayan birisi  olarak son zamanlarda pek görünmem ortalarda, okurum sadece, bir  de, derinliği olmayan sığ dizilerle vakit geçiririm. Severim TV dizilerini, halkımı ve beğendiklerini abartılı da olsa iyi yansıtırlar. Muhteşem Yüzyıl için koca tarihçiler, siyasetçiler ayağa kalkmadılar mı? Ya da Kurtlar Vadisi Türkiye'de bir sürü Polat Alemdar yaratmadı mı? Fatmagül, Adını Feriha Koydum, Yaprak Dökümü, Kuzey Güney vs. Kim bu dizilerin Türkiye'de fenomen olmadıklarını söyleyebilir. Hayır sadece belgesellerdeki hayvanların cinsel yaşamı bizi belli bir noktaya getirmez. Hatta son Bulgaristan gezimizde Bulgar sokak satıcısı Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinden bahsedince zaten Acun Ilıcalı gibi yokk artıkk demekten başka bir şey gelmedi elimden.

Ortadoğu'da, Balkanlarda bizim yerdiğimiz diziler tüm halkın gözdesi. Azerbeycan Devleti dizilerde kullanılan Türkçeyi yasaklayarak kendi Türkçelerini koruma konusunda karar almadılar mı? Bütün bunların arkasındaki Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe, Dilbilim gibi disiplinlerinin çalışmaları yapılıp, sayfalar dolusu tezler, edebiyat eserleri çıkmaz mı? Kültürel ve Sosyal Antropoloji çalışmalarına sayfalar dolusu kaynak elde edilmez mi?

Peki nedir bu halkımızın yıllarca çektiği entel insan aşağılama yaklaşımları? Halkımızı tanımadan siyaset yapanlar, ya da devlet kurumlarını yönetenler ülkemizin şu an içinde bulunduğu siyasi ortamı hazırlamadılar mı?

"Ben" okurum, yazarım, halı sahada top oynarım, evde bir iki kadeh atarım, kahvede oturur çay içerim. Bazen beş  yıldızlı otellerde bazen basit pansiyonlarda kalırım, televizyonda maç seyrederken küfür ederim, çocuklarıma kızarım,  araba kullanırken kornaya basar selektör  yaparım, bana yol vermeyene pis pis bakarım. Sigara içerim.

Yurtdışına çıktığımda kumarhaneye gider, barları gezerim. Kısacası sıradan biriyim. Tüm sığlıklar için bol bol vakit bulurum. Arada da makale  yazar, çeviri yapar, seminer veririm. Az uyur, sabahları küfrede küfrede kalkarım. 

Bloglardaki derin insanların seviyesine neden bir türlü ulaşamadığımı, neden kısaca serhatt olduğumun bu kısa "ben" analizinden sonra, son söz olarak derim ki, benden bir  cacık olmaz.

Kısaca Serhatt.....................

 

 

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..