Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Blog yaz, haberi yorumla!

Blog yaz, haberi yorumla!
 

Milliyet'te her haberin altında bu linkler var...


Yaklaşık 2 yıl önce Milliyet Blog’da “Haber blogu” başlıklı bir blog yayımlamıştım. O blogda yazdıklarımı şimdi yeniden paylaşmak istiyorum (2):

“(...) Milliyet’te yayınlanan haberlerin altında ‘YORUM YAZ’, ‘ARKADAŞINA GÖNDER’ gibi linkler bulunuyor. Bunlara ek olarak ‘HABER BLOGU YAZ’ veya ‘BLOG YAZ’ başlıklı bir link olabilir ve bu link yalnızca blog yazarı Login durumundayken çalışabilir. Buradan girilen bloglar Milliyet Blog sayfasıyla birlikte bu haberin altında “Bu haber hakkındaki bloglar” başlığı altında yeralır. Bu şekilde günü yorumlayanları sayısı artar.

(...) Haberlerin altında kısaca ve çalakalem yazılmış yorumlar yayınlanırken bu konuda araştırılarak, özenle ve zaman harcanarak yazılmış blogların bulunmaması eksikliktir. Haber blogları Milliyet’teki haberlerin altında yeralırsa hem Milliyet Blog yazar sayısı artacak, hem de haberler bu bloglarla güç kazanacaktır. (...)”

Bugün Milliyet’teki bir haberi okurken bu anlattığımı haberin altında gördüm:

Milliyet Blog logosunun yanında “Blog yaz, haberi yorumla” yazıyordu.

Buraya tıkladığımda blog girişi yapacağım zaman çıkan blog girişi arayüzü biraz değişik şekilde karşıma çıktı. Sayfanın başında 3 satır bilgi vardı:

• Haberle ilgili olarak yazılan bloglardan uygun bulunanlar, haberin altında yayınlanacaktır.
• ( ) (...) başlıklı habere dair blog yazmak istiyorum
• ( ) Habere değil genel blog yazmak istiyorum

Yani, buraya tıklayınca o haberle ilgili veya başka bir blog yazmayı seçme hakkı veriyordu.

Madem ki Milliyet, Milliyet Blog’a bir güzellik yapmış, Milliyet Blog da Milliyet’e bir güzellik yapsın. Küçük bir önerim olacak:

Tıklayıp blog girişi arayüzüne girdiğimizde gelen 3 satırlık bilgiye dördüncüsü eklensin. Burada bir satırlık pencere olsun, yazı girilebilecek pencerenin başında “Bu haberle ilgili daha önce yazdığınız blog varsa adresini giriniz:”

Böylece daha önce yazdığımız ya da başka blog yazarlarının yazdığı blogları haberle ilişkilendirmek istersek, buradan o ilişkilendirmeyi sağlayabiliriz. Editörler uygun bulursa haberin altında yayımlarlar.

Bugünkü gelişme Milliyet-Milliyet Blog yakınlaşmasının en önemli aşamasıdır. Milliyet’e ve Milliyet Blog’a teşekkürler.

(1) Haber blogu (26-5-2007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=42800

Ankara, 14 Nisan 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..