Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '14

 
Kategori
Blog
 

Blogda kim çıkıp yeter diyecek

Blogda kim çıkıp yeter diyecek
 

orjinal


Sıkıntıya kapılmak iyi olmuyor.

El alem yapıyor. Blog yazan arkadaşlar bir kenarından tutup yazıyor da, yazıyor.

YETER!

Birisi de çıkıp ne yapıyorsunuz kardeşim demiyor, diyemiyor! Birileri mi tutuyor "Allah" aşkına?

Kolay yol seçiliyor. Buna da kimse dur yeter demiyor.

Ney kolay yol diye sual ederseniz? Paralel den poyraz esecek, derinden koku gelecek, yandaştan yancı bir şeyler fısıldayacak hooop blog yazarı arkadaşlar yazacaklar. Döndürüp dolaştırıp yazacaklar.

Kim bu yazan? Ya da yazanlar ?Tabidir ki şimdi bu yazıyı okuyanın aklına gelen direk soru bu... En direğini yazmaya klavyede oynayan parmaklar yetmez, düşünmek bile istemiyorum.

Açıkça bu konuda yazı yazmayacağını ilan eden bir kişi var. Sıkıntı etmiyor kendine, hem de yazmıyor. Sırrı kendinde saklı gerçi ufak tefek ip uçları veriyor ama ufak tefek! Sen anladın mı? Diye sorarsanız. Hem ufak tefek gözükmez bir de açıkça belirtmiyor. Bir gizem üzerine yazamam ya da yazdığımı sanamam.

Konumuz alanında kısa ama öz olarak poyraza, o kokuya ve yancılara dokunduran yazılar yazan da bir kişi. Tavsiyelerde de bulunuyor. Çöl rüzgarı diye isimlendirmeler yapıyor ama o kadar.

Blog yazarlılığına yeni başlayan arkadaşların çoğu sanırım yazılarının yayınlandığını görünce diğer yazıları okuma ve onlara yorum yapma gibi işlemlerle uğraşmadıklarından kısa süreli bir deneyim geçiriyorlar.

Ne poyrazın esmesi, ne derinlerde eşelenmiş gizemler ne de yancıların içip, yediklerinin hesaba yazılması konularını işleyemiyorlar.

Merhaba yazısı bile yazmıyorlar.

Gruplar malum! Gruba dahil birisi yazdı mı koş yorum. Bu da çok doğal bence bir destekleme moral verme işlemi. Sende kur gurubunu oluştur ya da bir platformu kullan.

Bakın iki tane de burada eklendi grup ve platform.

Paralel, derin, yandaş, grup ve platform oldu. Üçtü, beş oldu. Yani üçbeş yahu!

Dönelim içeriğe...Ne yazılır ne yazılmalı derseniz?

Örneğin; "Poyraz da karayel de rüzgardır. Her rüzgar poyraz ve karayel değildir!" E, zaten öyledir! Bunun neresi yazılacak derseniz?

Haddim olmayarak, "Paralelin poyrazı, karayeli nasıl etkiler? Rüzgar dizide kalmaya devam edecek mi?" kısmı.

"Yandaş kahvede yancı iki çay bir ayran içti. Çay iki olduğuna göre ayran tek kalır ve ayrılığa gerek yoktur! Gizli bir şekilde belirtilmeli mi ?

"Derin kazmışlar ve derinlere su dolmuş. Peki Belediye bu çukurları kapatmaz ise ne olur? Derenin altından çok su akmış mıdır?"

İyi o zaman sen yaz diyorsanız.

Ben yazsam zaten tavsiyede bulunmam.Yazmak gibi öneride bulunmak da bedava... İyi hava, iyi su parayla artık.

Amacım grup veya platform oluşturmak değil!

Bir öneri blog yazarı arkadaşlar sayfalarında resim, video paylaşmalılar. Görsel kısımların oranı artmalı. Bunun için gerekli alt yapılanma bir an önce gerçekleştirilmeli diye düşünüyorum. Gerçi bunu kısmen yapanlar var. Yaygınlaştırılmasının faydalı olacağı kanaatindeyim.Bize bu imkanın verilmesi temenisi ile...

Sağlıkla, mutlu kalmak en iyisi. Bütün dileklerim bu yönde. Saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..