Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Blog
 

Blogumu daha fazla nasıl okutabilirim?

Blogumu daha fazla nasıl okutabilirim?
 

Miliyet Blog’da güzel bir ortam yakaladık. Yazılar yazıyoruz, yorumlar alıyoruz, yorum yapıyoruz. Ama bir şekilde her uygulamanın doğasında olduğu gibi durağan bir noktaya gelinecek. Biz blogger’ların hedeflerinden biriside blog’larımızı daha fazla nasıl okutabileceğimizin yollarını bulmak olmalı. Eğer doğru bir şey yaptığımızı düşünüyorsak bundan daha fazla kişinin yararlanmasınıda sağlamaya çalışmalıyız.

Şimdi ben bir takım öneriler yapacağım ama sizlerinde önerilerini ya blog yada yorum olarak bekliyorum.

Gelelim önerilerimize;

1. Eğer sizinle aynı çizgide blog yazanları okur ve yorum bırakırsanız onlarda size yorum bırakacaklardır. Aslında hangi yazı olduğunu hatırlamıyorum ama bir yazıda “Siz birilerine yorum yazdığınızda o kişi kendisini sorumlu hissederek sizin bloğunuzu okuyor yada yorum yazıyor. ” demişti bir blogger arkadaşım. Eğer yorumunuz ilginç ise o blog yazarı sizin blog sayfanıza gelerek öncelikle sizi keşfetmeye çalışacaktır. Bu maddeyi Milliyet Blog içi olarak düşünmeyin, normal dış dünyadaki blogları düşünün lütfen. Diğer bloglara yorum bırakırken kendi blog adresinizi imza olarak bırakın.

2. Yazdığınız konularla ilgili internette yer alan forumlara üye olun ve yazılarınızın linkini forumda yer alanlarla paylaşın. Sakın sizle ilgili olmayan forumlarda bunu yapmayın.

3. Etkili başlıklar yazmak – Yazdığınız başlık ilginç ise onu okuyan yazınızı merak edip okumaya başlayacaktır. Ama başlığınız mutlaka içerik ile uyumlu olmalıdır.

4. Arkadaşlar – Tüm arkadaşlarınızın yazdığınız blog’dan haberi var mı? Size blogunuzla ilgili hiç eleştiri yada öneri getiriyorlar mı? Onları haberdar edin.

5. İnat – Birileri çok yazıyor, az okunuyorum vb. sebeplerle pes etmeyin. Siz yazmaya devam edin. Internet’in en güzel taraflaındna biryazdığınız yazı ile ilgilenen birini size herhangi bir zamanda ulaştırabilmesi.

6. Soru sormaya teşvik edin – Kendi konunuzla ilgili blogunuzdan sizesoru sorulmasını sağlamaya çalışın. Soru sorup yanıtını alan kişi tekrar blogunuzu ziyaret edecektir.

7. İşe yarayacak şeyler – İnsanların işine yarayacak şeyler yazmaya inanıyorum. Onlara yadımcı olacak yada açıklayıcı olacak bir şeyler. Internet kullanıcılarının en çok kullandıkları şey arama moorları. Demekki bir çok konuda bilgiye ihtiyaçları var. Umarım mesaj alınmıştır.

8. Kışkırtma – Benim tercih etmediğim ama düğnyada yaygın bir uygulama. Öyle bir yazı yazıyorsunuz ki herkes ya size saldırıyor yada birbirine giriyor. Fakat sonuç olarak herkes sizin yazınızı okumuş oluyor. Reklamın kötüsü olmaza inananlar için birebir.

9. Çok okunanı yazma – Benceciddi bir yanılgı çok okunan tarzda yazılar yazmak. Çünkü herkes bu taktiğin peşinde. Siz siz olun, kendinize özgün olun. Farklılıkla ve eksiklikleri tamamlayarak daha çok okunabilirsiniz.

10. Para bekleyerek yazmayın – Öncelikle trafiğinizi ve popülaritenizi atırmaya odaklanın. Para isteyebilmek için önce ciddi bir yer kapmak gerekiyor. Acaba siz olmasanız ne farkeder diye düşünün.

11. Abonelik – Okuyucularınızı (Milliyet Blog’da Blog Habercisi) abone olmaya teşvik edin. Kendi blogunuz vasa email adreslerini alın ve düzenli olarak yazılarınızı paylaşın.

12. İnsanlar bedavayı severler – Lokantanız varsa indirim, eğitmci iseniz bedava ders vb. birşeyler vererek blogunuzun kulakytan kulağa yayılmasını sağlayabilirsiniz.

13. Epostalarınızın altına adınızı yazıyorsanız bundan böyle blog adresinizide yazın. Böylece attığınız bir epostayı alan başkalarınada yönlendirirse otomatik reklamınız olmuş olur.

14. Anahtar kelimeler – Anahtar kelimeler bilgiye ihtiyacı olan kullanıcıların sizin yazınıza erişmek için kullanacakları kelimelerdir . Yazınız kadar anahtar kelimelerede vakit ayırın.

15. Kalite – Kalite her zaman çekicidir. İçeriğinizin kalitesi okuyucunuzu artırır.

16. Eposta gruplarına blog yazılarınızın linkini gönderin. Ama ilgili ilgisiz değil tabiki.

17. İnsanlar haberdar edilmekten hoşlanırlar. Unuttukları şeyleri hatırlatan yada onlara yadımcı olacak şeyler her zaman hoşlarına gider.

18. Düzenli yazın. Sizi okumaya alışanları hayal kırıklığına uğratmayın.

19. Kendi blogunuzla ilgili profesyonel yada tecrübeli blogger’ların düşüncelerine başvurun. Her şey bir söz ile başladı, unutmayın. . .

20. Sizin yazılarınızla ilgilenebilecek websitelerine bir tantım yazısı gönderin. Bloglarınıza link verebilirler.

21. Güncel olun.

Her blogger'ın anlaması gerekenler

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..