- Kategori
- Türk Mutfağı
Bohça börek yapımı
Bohça Börek Yapımı
MALZEMELER :
3 Adet yufka
100 gr. erimiş margarin
1 şişe maden suyu
İç malzemesi isteğe göre peynir ya da patates
HAZIRLANMASI :
İlk olarak yufkamızı masamızın üzerine serelim. Geniş bir kapta bir şişe sodamızı ve erimiş margarinimizi güzelce karıştıralım.Yufkamızın üzerine bu karışımdan sürelim.Üzerine 2, yufkayı serelim. Aynı karışımdan sürüyoruz. Üzerine 3, yufkamızı da serelimz.Bu kata da karışımımızdan sürüyoruz.Yufkalarımızı göz kararınca kare parçalara bölüyoruz. Ortalarına iç malzememizden koyup bohça gibi kapatalım, kat yerleri alta gelecek şekilde tepsimize diziyoruz. Üzerine yarım çay bardak sıvı yağ ve çok az su karıştırıp sürelim.(çıtır çıtır olması için) Arzunuza göre susam ve çörek otu serpip 180 derece ısıttığımız fırınımıza atıp üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
http://www.lezzetlisirlar.com/maden-suyu-ile-bohca-borek-yapimi.html