Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
449
 

Mantı tarifleri

Mantı tarifleri
 

Mantı Tarifleri


Mazlemeler:
3 su bardak un
1 tane yumurta
1,5 çay kaşık tuz
su

içi için;
250 gr. kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
tuz, pulbiber

üzeri için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşık salça
sıvı yağ, pulbiber
Hazırlanışı :
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp ufak ufak su ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Biraz dinlendirelim, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyalım ( o kadar ince yapamazsanız rendeleyelebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır.) Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pulbiberi ilave edip yoğuralım. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüp oklava yardımıyla açalım. Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz. İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz. Tüm malzeme bitene kadar işleme devam edelimz. Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyalım. Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirelim. Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz, pulbiberle süsleyelim. Artık servis edebiliri.

Afiyet Olsun .

Kahvaltılık Krep Tarifi

 

http://www.lezzetlisirlar.com/manti-tarifleri-manti-tarifleri-gorselleri.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1749
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster