Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
3077
 

Yeşil zeytin kurma tarifi

Yeşil zeytin kurma tarifi
 

Yeşil Zeytin Kurma


Yeşil Zeytin Kurma Tarifin Malzemeleri:
Yeşil zeytin
Su
Kaya tuzu
Limon tuzu
Şeker

Yapılışı:
İlk yapmamız gerken yeşil zeytinleri yıkayın ,sert bir zeminde ( ekmek tahtası) zeytinleri fazla ezmeden kırın( ben kırma işlemini cam kavanozlarının alt kısmını vurarak yapıyorum) içinde su (musluk suyu )bulunan pet şişesi ya da bidona koyun. Her gün suyunu süzün 8-10 gün sonra tadına bakın istediğiniz lezzete ulaştığınızda suyunu süzün.
Salamura suyu:1 lt suya, 2 yemek kaşıgı kaya tuzu,1.5 tatlı kaşıgı limon tuzu,1 tatlı kaşıgı şeker koyun eritin hazırlanan tuzlu suyu zeytinlere ilave edin, kavanozun ağzını sıkıca kapatın .yerken üzerine z.yağ, kekik ve limon sıkın, tuzu az gelirse tuz serpin.

 

Önemli:salamura suyu musluk suyu olmayacak tatlı su yada kaynamış soğutulmuş su olacak.

 

Kahvaltılık Krep Tarifi

http://www.lezzetlisirlar.com/yesil-zeytin-kurma-tarifi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1749
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster