Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Boş zaman sevgilisi olmak

Boş zaman sevgilisi olmak
 

Gerçekten mi seviyorsunuz veya seviliyorsunuz?

Yoksa sevdiğinizi sandığınız kişi aslında sadece boşluklarınızı doldurmak için seçtiğiniz biri mi? Ya da sizi sevdiğini düşündüğünüz kişi sadece sizinle boşluklarını mı dolduruyor?

İçinde aşkla ilgili sözler yazan bir sakız vardı. İçinde bazen aptalca bulduğumuz şeyler yazardı;

Aşk bütün gün boyunca onu düşünmektir.

Aşk onunla patates cipsi yemektir.

Aşk onun için vişneli pasta yapmaktır.

Aşk onula konuşurken yüzünün kızarmasıdır.

Aşk onun ismini her duyduğunda kalbinin yerinden fırlayacak gibi çarpmasıdır.

Aşk her anını onunla geçirmek istemektir.

Birini severken insan başkalarına aptalca gelen şeyler yapabilir. Onunla patates cipsi yemek bile size aşk gibi görünebilir. Patates cipsi yerken onunda yanınızda olmasını isteyebilirsiniz. Çok kontrollü mantıklı biri olsanız da sevdiğiniz kişiye karşı mantıksız tutumlar içinde olabilirsiniz mesela gereksiz alınganlıklarda bulunabilirsiniz. Eee ne demişler ‘seven kalpler hassas olur’.

Bütün gün onu düşünerek geçirebilirsiniz, her anınızı onunla paylaşmak isteyebilirsiniz, Onunla saatler geçirmiş olsanız da bu size yetmeyebilir, ayrılırken üzülebilir surat asabilirsiniz. Sabahları zorlukla kalkıp sersem sersem dolaşmayı göze alarak onunla konuşmak için uykunuzdan fedakarlık edebilirsiniz. Sesini duymazsanız huzursuz olabilirsiniz. Ondan uzak ondan haber almadan geçirdiğiniz bir gün size bomboş gibi gelebilir, mutsuz olabilirsiniz. Sesini duyduğunuz yada bir haber aldığınızda göz bebekleriniz ışıklar saçabilir.

Birini gerçekten seviyorsanız her şey daha güzel görünür, aradığınız şeyi masanızın üzerinde bulamadığınızda eskisi kadar sinirlenmezsiniz. Velhasıl sevmek güzeldir ama gerçekten sevmek…

Eğer birini sadece boş zamanlarınızda hatırlıyorsanız, onunla geçirdiğiniz 1 saat size 1 saat gibi geliyorsa, uykundan 1 saat bile onun için fedakarlık etmek işkence gibi geliyorsa, aptalca şeyler yapmıyorsanız ve ona karşı iradenizden hiç ödün vermemişseniz, yaptığı aptalca şeylerde onun sevgisini göremiyor ‘evet yine saçmalamaya’ başladı diyorsanız gerçekten sevmiyorsunuz demektir. Sadece boş zamanlarınızı biri ile değerlendiriyorsunuz o kadar. Bazen onun yanınızda olmasını istiyor olabilirsiniz o zaman bu büyük ihtimalle işinizin veya bir uğraşınızın olmadığı bir boş vaktinizdir.

O, sizin sinemaya giderken hafta sonunu değerlendirmek için seçtiğiniz boş vakit değerlendirme arkadaşıdır sadece… Sevdiğiniz değil…

Tartıştığınızda üzülmenizin kızmanızın nedeni sadece ona ayırdığınız boş vaktinizi berbat etmesindendir. Zaten gün boyunca saçma sapan sinir bozucu bir çok şeyle uğraşmışsınız şöyle kafamı dinleyeyim boş vaktimi hoş geçirmek için seçtiğim arkadaşıma uzanayım demişsiniz ama nafile O da bu vakti size aptalca nedenlerle zehir etmiştir. Sizin gibi çok mantıklı ve iradeli biri böyle mantıksız ve aptalca şeyler sebebiyle başını ağrıtan biri ile uğraşır ki.

Çünkü siz kabul etseniz etmeseniz de Onun bu aptalca davranışları size değer verdiğini gösteriyor kızsanız da ince ince gizli bir tatmin oluşuyor içinize sevilme, değer ve kabul görme ihtiyaçlarınızı tatmin etmiş oluyorsunuz. Ayrıca insanlarda alışkanlık yaparlar o kişi sizde bir alışkanlık yapmıştır birine alışmanız için onu gerçekten sevmenize gerek yok, alışırsınız ve olmadığında boşluğunu hissedersiniz zaten o bir boşluğunuzu doldurmak için vardı boş vakitlerinizi değerlendirmek için.

Gerçek sevgi ile gerçek olmayan sevgi arasındaki en büyük fark bu belki de… Birinde tüm zamanınızı ona adamak isterseniz diğerinde boş zamanlarınızı değerlendirmek… Birinde vişneli pastayı Onu için yaparsınız ve pasta yemeyi bile paylaşmak için, diğeri yalnız pasta yemeyi sevmemenizdendir.

Sevilmek ve sevmek güzeldir… Ama gerçek olanları… Gerçekten olmayan bir sevgi ise boşluğu dolduran boş zaman değerlendirme arkadaşı için kırıcı ve acı vericidir.

Unutmayın sizin gerçekten sevebileceğiniz ve sizi gerçekten seven birileri mutlaka vardır. Boşluk doldurma arkadaşı olmayı kabul etmeyin.

 
Toplam blog
: 28
: 1031
Kayıt tarihi
: 18.09.08
 
 

1983 doğumluyum. 2004 yılında Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonraYöne..