Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Böyle bir iş bulabilsem

Nasıl bir uygulamadır ki bir işyerinde çalışan kişi maaşını ayı doldurduktan sonra alırken milletvekilleri maaşlarını üçer aylık periodlar halinde önceden almaktadırlar. Bir gün sonra yaşayabileceği garantisini verebilecek biri var mıdır dünyada?

Kimbilir bu uygulamadan dolayı haksız yere ne kadar para ödenmiştir milletvekillerine bu güne kadar. Bunun hesabını yapan meclis başkanı olmuş mudur acaba?

Bu durum politikanın ruhuna aykiridir. Fincanci katirlarini urkutmemek icin boyle bir arastirmanin yapildigini sanmiyorum. Attinmi kendini Yuce Meclisin catisi altina omur boyu en ust derecede maas, ne bereketli yer su Meclisin catisi. Ye yiyebildigin kadar hic bitmez. Canin sikildimi karsi goruslu partiye gecebilirsin, kimse sana bunu nasil yapabiliyorsun diye sormaz. Sorsada gereken cevabin hazirdir. Milletvekili olundugunda her milletvekilinin cevap vermesi gereken sorulara, yanlis bilgi vermesi halinde herhangi bir yaptirim uygulaniyormu? Meclis ve catisi altinda barindirdigi milletvekilleri benim herzaman ilgi alanim olmustur. Kesinlikle milletvekilligi dokunulmazligi kursu ile sinirli tutulmali. Diger durumlarda milletvekili yargi onune cikabilmelidir. Ancak bu sekilde politika sayginligini kazanabilir. Yoksa hicbir zaman politikaci halka guvenilirligini kabul ettiremez. Maas durumu esitlik ilkesine aykiridir, bu konu bir an once ele alinarak normal duruma getirilmelidir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...