Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Braga :1 - Galatasaray :2 . Avrupa’da büyük başarı

Braga :1 - Galatasaray :2  . Avrupa’da büyük başarı
 

 Galatasaray’ın Portekiz’de  aldığı bu güzel sonuçla, Fatih Terim Avrupa’da 16 takım arasına giren Türkiye’den ilk Teknik Direktör oldu ve Şampiyonlar Ligi’nden çıkmayı becerdi. Ve bu sonuçla Galatasaray 27.5 milyon Euro kazanmış oldu.

Takımlar:
Braga: Quim, Leonardo Salino, Nuno, Vinicius, Elderson, Ruben, Custodio (Dk. 79 Hugo Viana), Mossoro, İsmaily, Eder (Dk. 86 Carlao), Alan.
Teknik Direktör : Jose Peseiro

Galatasaray: Muslera, Eboue, Nounkeu, Semih, Riera, Selçuk İnan, Emre (Dk. 69 Umut Bulut), Felipe Melo, Hamit Altıntop (Dk.46 Aydın), Elmander (Dk.46 Ambrabat), Burak Yılmaz.
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller:
32.dak. Portekiz’den Mossoro' Braga’nın golünü attı. İlk yarı bu sonuçla bitti.
58. dak. Burak Yılmaz  Galatasaray’ın ilk golünü
78. dak. Aydın Yılmaz'ın ikinci golüyle. Galatasaray (2-1) galip geldi.

Değerlendirme:

- Futbol kamuoyu, Galatasaray’ın sürpriz gibi görünen fakat, belli ki Fatih Terim’in becerisinden ileri gelen galibiyetlere alıştı. Galatasaray umulmayan sonuçlar alabiliyor.

- Tabii her takımın iyi günleri, kötü günleri vardır. Şanslı olduğu zamanlar ve şanssız olduğu zamanlar  vardır. Bu kez Galatasaray ve Fatih Terim  bu galibiyeti istiyordu ve aldılar. Eğer bu maç da gitseydi; Galatasaray için hiç de iyi olmayacaktı. O zaman herkes “Nereye kadar?” diye sormaya başlayacaktı.

- İkinci devrede takıma Hamit’in yerine Aydın Yılmaz’ın ; Elmander’in yerine Amrabat’ın girmesi takımı canlandırdı. Galibiyet de bu devrede geldi. Bu arada Aydın Yılmaz golünü de atarak sahada bulunan 1000 kadar Galatasaray seyircisini de çok sevindirdi.

-Böylece Galatasaray  Şampiyonlar Ligi’nde , Portekiz’den İkinci Tur vizesini alarak geldi.

- Ayrıca Burak Yılmaz, Şampiyonlar Lig’in de 6. golünü atarak daha önce 5 gol atan Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı’yı geçmiş oldu.

- Portekiz’e giderken, Fatih Terim’in en korktuğu mesele Muslera’nın oynayamamasıydı. Ama Muslera sahaya çıktı, oynadı ve iyi de oynadı.

- İyi bir futbolcu diye bilinen Hamit Altıntop, niçin düzenli bir başarı kazanamıyor. Aslında Fatih Terim’in ve Galatasaray’lı taraftarların ondan bekledikleri çok şeyler vardı. Ama nasıl, futbolu bu kadar  yavaş tempoda götürüyor, anlaşılmıyor. Sakatlanmaktan mı korkuyor. Öyle gibi!

- Umut bu maçta  ne yazık ki, takım için umut olamadı. Ama Umut’tan umut kesilmez. Her zaman için 1. takımda  doğrudan oynayabilecek böyle futbolculara ihtiyaç büyüktür…

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..