Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu 'Politika'

Bu 'Politika'
 

İşte böyle, blog günlük aktüel yönlenmeye göre yazılan belki de yazılmak gereğine inanılan, bir duygunun veya düşüncenin dışa vurumudur.

Ancak dış yansımalar o kadar etkili oluyor ki yazmadan rahat vermiyor, sonuçta her konu herkesi bir şekilde etkilemektedir. Bu nedenle kişisel yaşamdan pasajlara sıra gelmiyor.

İşte son olaylara duyulan olumlu olumsuz tepkiler arasında Sayın Başbakan'ın tepkisi bu blogu yazmamı körükledi.

İcraatlar ülke genelinde global kapitalizmin yörüngesine girmiş durumda.

Bütün sektörlerden sosyal devlet olma ilkesi gereği, devletin de olması gereken konuları sıfırlayan politikalar, ekonomik olduğu kadar sosyal konularıda kapitalist uygulama ve zihniyete terk ettiriliyor.

"Hak verilmez alınır" sloganı vatandaştan devlete geçmiştir. Artık yeni haklar oluşturmak değil verilmiş haklar geri alınmaktadır.

Bu durum iktidar sahiplerinin özel ekonomik faaliyetlerinde de dünyevi heva ve hevesin etkisiyle kapitalist düşüncenin hakim olduğu herkesce bilinen yadsınamayacak bir gerçek,

Ancak toplumda iktidar sempatizanlarının parti peşinde sürükleyen şifre, Sayın Başbakan'ın reel icraatının ve özel ekonomik faaliyetlerinin aksine topluma seslenişi sözcüğün tam olarak yerine oturmasıyla 'politika'dır.

Bu deyimleşmiş kelime yunanca kökenlidir epistemolojik açılımını birçok blogda yadığımız gibi, birçoklarımız da bilmektedir.

Sayın başbakan bunu ustaca kullanmaktadır, gerek yurt içinde gerekese bu tutmunun teyidi için uluslararası platformlarda.

Aslolan ise "iş kişinin aynasıdır lafa bakılmaz " özdeyişi ne kadar yerinde bir söz ki potulat gibi nirengi noktası olmuştur.

Fakat bazan kişisel eleştirlere tepki verirken, söylem stratejisini anlık terk ettiği gözükmektedir. Bu da insani öz duygularının dışa vurumu olsa gerektir. Ama gene de popülist nutuklarıyla partidaşlarını birlikte aynı yolda yürütebilmektedir. Her söylemiyle toplumun bir kesimine mesaj vermektedir. Üç çocuk yapmaktan tutunda farklı siyasal görüşteki değişik kimliklere kadar. Diğer taraftanda gündemi elinde tutmayı başarmaktadır.

Yani sözün kısası "işini bilen" politikacıdır.

İşte bu politikadır.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..