Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Bu ayartmadır!

Galatasaray, transferde ne kadar özgür. Hiç kimseye hatta, kanunlarıda takmıyorlar.Tabii ki kendi kafasına göre takılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda, Kayseri nin futbolcusu Ali Turan 'ı daha ucuza almak için sportmenlikten uzak bir tavırda bulununca, transfer yatmış Ali Turan yarım sezon oynamamıştı. Bonservisi, Kayseride iken kendi Galatasarayda futboldan uzak yarım sezon geçirmişti.

Bu sezon ortasında, Ambrabat'ı isteyen Galatasaray sanki Kayseri ile anlaşması yokmuş gibi üstelik de eski hocaları Gerets'i de devreye sokarak transfer etmeye kalktı.

Şimdi ise Culio ile anlaşma yapmak istiyor. Culio yasal olarak Ordu'nun malı. Yani Ordu ben satmıyorum derse vermeyebilir. Galatasaray istiyorsa Ordu ile anlaşmak zorunda. Yani Ordu ödediği kira bedelini yada daha fazlasını isteyebilir.

Mesele bu kadar açık  iken, yani tamamen duygusal konuda Galatasaray daha az bedel  ödemek adına kendi elini kuvvetlendirmek için yaptığı görüşme yasalara uygun değildir. Üstelik bu işler daha öncede yapıldığını hatırlarsak çok fazla düşünmeye gerek kalmaz.

Galatasaray bir büyük kulüp olarak transferler yapmış ve yol yordam nedir bilir. Ambrabat'ı almak için Kayseri ile anlaşmak zorunda olduğunu herkesten daha iyi bilir. Ama para ödemek? Kimse sevmez ama Galatasaray ve yöneticileri daha iyi bilirler diye düşünüyorum.

Culio'nun ocak transferinde alımı düşünülmüyorken, görüşmeler o tarihlerde yapılması planlanmadan istenmesinin tamamen parasaldır.

Culio'nun Galatasaray maçında oynamamak istemesi ocak ayından sonra yani yasak zamanda transfer görüşmesinin yapılmış olduğunu gösterir. Bu da ceza gerektirmektedir.

Ne olacaktır? Galatasaray ceza alır mı? Fenerbahçe bu durumda neler yapacaktır? Çalma kapımı çalarlar kapımı.

Ünal Aysal'ın söylemleri şimdi yeniden gündeme gelecek. Belki Galatasaraydan puan silinmeside söz konusu olacak.

Kanunlar açık. Ortalık biraz durulmuştu ya yeniden karıştı. Haydi bakalım.  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..