Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Skor yapmak başka bir iş

Futbol oyunu yetenekli oyuncular ile daha iyi oynanıyor. Yetenekleri sınırlı oyuncular ki bunlar her takımda çok sayıda var, onlar oyunda ancak koştukları için var. Evet koşmak da önemli ama futbolun amacı rakip kaleye gol atmak, kalende de gol görmemek.

Futbol basit  bir oyun olduğu için herkes anlıyor. Herkesinde kendince bir düşüncesi de var. Üstelik her düşünceninde gerçek olduğu bir maç olabiliyor. Onun için kenarda büyük paralar ödeyerek teknik adam tutmanın manası pek anlaşılır değil.

Carlos Carvalhal açıklanan ücreti ile yerini dolduran bir teknik adam. Bu anlamda hatalarına rağmen maliyet fayda analizinde pozitif olduğu düşünülebilir. Ve bu özellikleri ile bile gelecek yıl takım içinde tutulabilir.

Karl Heinz feldkamp  vardı bir zamanlar. GS de iyi işler yaptı. Sonra Beşiktaş a geldi. Sağlık durumu çok iyi değildi ve ona rağmen çalıştı. Carvalhal de Kalli gibi bir hocanın altında daha verimli olabilir. Ya da iyi bir sportif direktör ile başarılı olabilir.

Tayfur Havutçu bu isim olmadığını kısa sürede gösterdi. Beşiktaş teknik kadrosunda bir eksiklik var. Bu sahadaki skora da yanısıyor.

İBB  maçında Veli Kavlak kolay bir golü kaçırınca, skoru belirledi. Onun kaçırdığı golün ardından atamayana atarlar kuralı işledi. Veli Kavlak genç bir oyuncu ve yetenekleri bu kadar. Topa dokunmasa bıraksa, Fernades vuracak ve skor 3-1 olacak. Maç  bitecek. Koştu Veli ve 2 puan gitti

Kim ne zaman koşacak, hangi topa nasıl vurulacak ve dahası saha neresinde hangi oyuncu var ? Ya da gole en yakın adam kim ? Bunlar takımın taktik çalışmalarında konuşulacak konular. Bunlar nasıl yapılıyor ? Bilemiyoruz. Doğru ve mantıklı bir şekilde yapılmadığı kesin

Oyunun 83 dakikası bitmiş. Skor 2 - 2 . Carvalhal Edu, Bebe ve Pektemek saha dayken Akyüz ü oyuna alıyor. Bunların hepsi ayni tarz oyuncular ve en çok 2 tanesini oynatabilirsiniz. Üstelik önemli maçlarda bir den fazlasına yer bulamazsınız. Gole ihtiyaç varken yapılan değişiklik yanlış ve verimli değil.

Hocaya bunu nasıl anlatacaksınız. Hocanın bunu herkesden iyi bilmesi gerekmez mi ? 83 de oyuna giriyor. Yardımcı hocanın yanına geliyor. TV nin gösterdiği bölümde tahtada oyuncuya birşeyler anlatıyor .Yahu bir sezon neredeyse bitiyor. Maç zaten bitmek üzere sen ne anlatıyorsun ? Çok merak ediyorum ne anlatıyor. Bir oyuncu mesela Akyüz çıkıp anlatsa da anlasak.

Takımın bir sistemi olur. Bu sistemde de oyuncunun görevi bellidir. Çıkan adam ne iş yapıyorsa ki oyun başlarken anlatılmış olması gerekir. Son dakikada oyuna girene dakikalarca tahta üzerinde taktik verilmez. Verilsede işe yaramaz.

Beşiktaş Da teknik kadronun patronu Carlos, maaş beşyüzbin euro. Koch yardımcı maaş altıyüzellibin. Terazinin ayarı bozuk.

Beşiktaş bu sezonu artık kapadı. Bu saaten sonra hiçbir şey olmaz. O halde yaşlı ve işe yaramaz oyuncular ile helalleşmek günü bugündür.

Bugün, en başta İToraman olmak üzere, Simao , Edu ( Edu asla Türkiye Liginde ilk 8 takımın oyuncusu olamaz.) Ekrem Dağ, Sivok ( maaşında arttıtım istiyorsa), Bebe , Sidnei ile helalleşmek gerek. Onların yerine A2 takımından oyuncu almak daha iyi olacak. Carlos bu hamleyi yapamaz. Bu yönetimin işidir. Almeida dan alınacak verim bundan fazla değildir. Satılma kabiliyeti var ise bu amaç ile oynatılabilir.

Ve herşeyden önemlisi Fernades bu takımın en önemli adamı olduğunu her gün gösteriyor. Satmamak için çalışmak önemli gibi görünüyor. Hatta ona göre bir takım kurmak da hiç yanlış olmaz . Beşiktaş ın yıllardır ihtiyacı olan ve bir türlü bulamadığı Amokachi tarzı hızlı ama genç oyuncular bulması gerekiyor. Bir takımın en önemli silahı kenarda oynayan hızlı oyuncular iken, neden bunu göremezler ? Pek anlayamıyorum.

Q7 bu adamlardan biri olmadı. Ya da çok az sayıda maçta bu işi başardı. Maaşı da dikkate alınırsa onun gelecek seneye düşünmek yanlış olacak.

Q7 kalitesini performansına yanıtamadı. Bu onun kişisel sorunu. Ancak onun takımda durması bütün takımın seviyesinin düşmesi demek olacak.

Sezon bitiyor ama hayat devam ediyor. Bu takım önümüzdeki sezonda sağlıklı bir yapıya kavuşacak mı ? Yoksa yine İBB yi yenmeyecek mi ? Kararı yönetim verecek ama biz göreceğiz. Para harcamak ile başarılı olmak başka işler olduğunu ilgililer anlamıştır inşaallah.

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..