Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Yeni işletim sistemi gerekiyor ( Belediye 2-2 Beşiktaş )

Yeni işletim sistemi gerekiyor ( Belediye 2-2 Beşiktaş )
 

Her maça Beşiktaş teknik direktörü damga vurmaya devam ediyor. En büyük handikapı kadro çevrimini (ratasyon) yapamaması olarak, tüm hocalık ayrıntılarını bu ana başlığa sığdırabileceğim Carlos Carvalhal, anlaşılan o ki, kupa maçına kendine göre " tam kadro " çıkarak aldığı eleştrileri bu maçta son 15 dakka hiç forma bulamayan oyuncuları da bir anda, hep birlikte sahaya sürerek bertaraf etmeye çalıştı.

Vur deyince öldürüyor mübarek.

Ya hiç rotasyon yapmıyor, Bolu gibi bir alt lige ait bir rakibe karşı "hırs " ve kendini göstermek isteyebilecek oyunculardan birini bile kullanmazken, mutlak galibiyet gereken Belediye maçında ise tüm oyun disiplinini hiçe sayarak, Bebe ve Mehmet Akyüz'ü son 15 dakika oyuna sürüyor. 2-1 öne geçtiği anlarda ise Burak Kaplan'ı oyundan çıkarmak hiç aklına gelmiyor. Ortasaha oyundan düşüyor, düşüyor, Ernst bile sallanmaya başlıyor ama hazret seyrediyor...

Takım, kapanıyor  pozisyon veriyor, açılıyor pozisyon veriyor, duran toptan pozisyon veriyor ve takım 2-1 önde iken, Burak'ı oyundan alıp, ortasahaya Necip Uysal'ı oyuna almak aklına bile gelmiyor.

Sonra da yandı gülüm keten helva gibi 8 aydır ayagına top değmemiş Bebe ile daha önce hiç rotasyonda dakika alamayan Akyüz de kurtarıcı gibi sahaya sürülüyor...Bu hoca nerden tutsak elimizde kalıyor.

***

Beşiktaş bu kadar kötü bir teknik yönetim varken bile Simao'nun ölüsünün iyi futbolcu olduğunu bir kez daha gördü. Yine Fernandes'ın dikine pasını, hiç bekletmeden Pektemek'e gönderip, golün mimarlarından oldu ( ayni sahne Manisa maçındaki ikinci golde yaşandı ).

Şimdi o pozisyonu geri saralım..Fernandes o topu - eğer sahada olsa Quaresma'ya öyle oynayabilir miydi? Yani Quaresma dikini depar kulvarına öyle dalar mıydı? Hayır...Çok büyük olasılıkla, kenara kaçar, orda da topu ayağına ister, ayağına alır, biraz bekler, karşısına aldığı rakip oyuncu ile bire bir oynamak ister, ya çalım atar, ya da sağ dış bir orta açısı arar, ya da topu kaybederdi...Ya da Quaresma diyelim ki, hiç yapmadığı birşeyi yaptı ve Simao gibi daldı diyelim...O zaman da tek top yapmaz, mutlaka orda topu oyalardı...Rakip oyuncular da pozisyon alır, konu kapanırdı...

İşte futbol bu ayrıntılarda gizli...

Fernandes nasıl çok iyi bir futbolcu ise, Simao'nun fiziki yapısı vucud vucuda oyunu sevmese de " iyi futbolculuk " halini futbol bilgisine haiz yapısı ile sürdürmeyi başarıyor...

***

Beşiktaş bir Belediye maçını daha 3 puan görmeden kapatmanın hüznünü yaşattı bize. Nasıl geçen hafta 5 gündür idmana çıkmayan Manisa maçındaki " rakipsiz" oyun bizi yanıltmadıysa, bu maçtaki dirençli ve ne yaptığını bile rakibe karşı alınan sonuç da yanıltmadı.

Çiçeği burnunda Başkan Fikret Orman, umarız klübü futbolu iyi bilen bir hocaya, o dünyayı iyi işleten bir CEO'ya, tüm bu organlar arasında uyumu gözeten bir başkanlık makamına Beşiktaş'ı kavuşturur.

Beşiktaşlı artık Belediye çukurunda boğulan bir takım, hiçbir işten anlamayan bir teknik yönetim ve klübü borca batıran hovardalık, en önemli takımını satan futbolcu istemiyor.

Beşiktaş'ın yeni bir işletim sistemine ihtiyacı var...

Tepeden tırnağa, arınma, sonra toparlanma, sonra da yumruğu masaya vurma...

Borussia Dortmund başardı, Beşiktaş da başarır...

Önümüzdeki yıllara bakıyoruz.

 

 

 
Toplam blog
: 48
: 386
Kayıt tarihi
: 11.09.11
 
 

Futbol on bir oyuncu ile oynanır, binlerce kişi tribünde, milyonlarca kişi evinde TV karşısında i..