Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu bir insanlık suçudur

Bu bir insanlık suçudur
 

"Bu bir insanlık suçudur"

Okuduğunuz başlık Türkiye Cumhuriyeti Anayasa mahkemesi başkanı sayın Haşim Kılıç’ın Anayasa mahkemesinin 47. kuruluş yıl dönümü konuşmasından alınmıştır.

“İnsan onuru ve kişi dokunulmazlığı, insan hakları sisteminin ve insan hakları bildirilerinin en önemli dayanağı ve Anayasa'nın da üstünde yer alan tek değerdir. Yok edilen insanlık onurunun doğurduğu öfke, demokrasiden ve hukuk devletinden intikam alma duygusuna dönüşmeden gerekli olan her türlü düzenleme acilen yapılmalıdır.”

Kılıç, “yargı kararı olmadan suçlu ilan edilen insanların onurlarının yok edildiğini belirterek, ''Bu bir insanlık suçudur'' dedi.

Sayın Kılıçın bu sözleri insanın aklına ister istemez garip şeyler getiriyor. Ülkemizde siyasilerde görmeye alıştığımız düşünce saptırıcı davranışlar acaba yargıya da mı bulaşıyor. Konuyu açalım biraz; Bir iktidarın yetkilileri ülkedeki olumsuz durumlardan şikayetçi oluyorsa bu siyasetin özüne aykırıdır. Sizi iktidar yapan insanlar sizden şikayet değil, o konunun çözümünü beklerler. Sizde ya çözersiniz, ya da emaneti sahibine teslim eder gidersiniz. Yok hem çözemiyorum, hem de gitmiyorum derseniz o zaman size o görevi veren halk, sizi sandığa gömer. Ülkemiz bu tür siyaset hurdaları ile doludur.

Aynı durum Anayasa ve onun özünden çıkmış yasalara bağlı çalışan hukuk mensupları içinde geçerlidir.

Sayın KILIÇ, medyanın yaptığı yargısız infazdan şikayetçi. En yüksek koltuklarından birinde oturduğu hukuk sisteminin böyle bir durumdan şikayet etmesi mümkün mü? Yasalarda açıkça suç olarak belirtilen durumları, özellikle hükümet yanlısı basın, malum davanın başından beri bülük bir iştah ve keyifle yapıyor. Bunlar hakkında bir soruşturma açıldı mı? Bu tür davranış içinde bulunanlar cezalandırıldı mı? Hiç duymadık. Bu da çok geniş bir çevrede yargının siyasallaştığı gibi bir düşüncenin doğmasına neden oluyor. Medyanın bu tür davranışlarının suç olduğunu savcılar biliyorsa neden sessiz kalınıyor. Yoksa onları engelleyen bir güç mü var? Türkan Saylan gibi birinin bile evini aratacak kadar cesur(!) savcıların olduğu ülkemizde, Anayasa mahkemesi başkanının “insanlık suçu” olarak nitelediği bir durumu yargıya taşıyacak savcı yok mu?

Sonuç olarak naçizane fikrim, hukuk sisteminin o tepe koltukları şikayet, yakınma yeri değil icraat yeridir.

Esen kalın. 24/4/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..