Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '10

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Bu dünyada cennet ve cehennemi yaratmak

Bu dünyada cennet ve cehennemi yaratmak
 

 

Geçen gün bir arkadaşımla konuşurken laf lafı açtı ve konu cennet-cehennem mefhumuna geldi. "Cennet ve cehennemin bu dünyada da var olduğunu ve insanların kendi cennet ve cehennemlerini yaratabilme gücüne sahip olduklarına" dair düşüncemi belirttim. Sözlerime kısmen katılsa da, ona göre cennet ve cehennem kavramı sadece öte dünyada mevcuttu. 

Çoğunluğun inandığı veya inanmak istediği gibi... 

Öte aleme henüz gidip-gelen olmadığı için, kutsal kitaplarda anlatılanlardan, bu dünyadaki iyilik ve kötülüklerimizin karşılığını, öte dünyada cennet ve cehenneme gönderilerek yaşayacağımızı biliyoruz. 

Fikrimce pekala ki insanlar yaşadıkları bu dünyada da cennet ve cehennemi yaratabilirler. 

Nasıl mı? Düşünceleriyle elbette. 

Düşüncelerin yaratım gücü olduğunu artık hepimiz biliyoruz ve bütün düşüncelerimizin bir frekansı olduğunu da. Düşük frekanslı düşünceler bize bu dünyada cehennemi, yüksek frekanslı düşünceler ise cenneti yaşatırlar. 

Sıradan ve düşük frekanslı düşünceler, yararsız ve insanı mutsuz eden düşüncelerdir. 

İnsanın var olduğu günden başlayarak çevreden aldığı tüm mesajlar ile oluşan, sahte bir benliğin otomatik refleksleri şeklinde tezahür ederler. Bu tip düşük frekanslı düşüncelere sahip olan kişiler yaşadıkları dünyada cehennemi başarıyla yaratabilirler. 

Kuantum felsefesinin özü de işte budur, kuantum düşünce tekniği bize seçici olmamızı öğütler. Yaşadığımız olaylar ile düşüncelerimiz arasındaki birebir ilişkiyi fark etmemizi sağlar. Şu anda yaşadığımız herşeyin geçmiş inaç ve kabullenişlerimizin sonucu olduğunu bilmemize yardım eder. 

Bu açıklamalardan hareketle, düşündüğümüz her şeyi farkında olarak yaşamalı ve bu dünyada cennet ve cehennemi yaratma lüksüne sahip olduğumuzu bilmeliyiz. 

Yüksek frekanslı düşünceler ise bambaşka boyutlara ve güzellikere açılan kapılardır. Nimetleri saymakla bitmez. 

Şükür, mutluluk, sevinç, neşe gibi düşünceler yüksek kaliteli düşüncelerdir ve bu düşünceler, hayatımıza yüksek niyetli hedefleri getirir. Nedir bu hedefler, daha çok bolluk, sağlık, bereket, mutluluk, neşe v.s. 

Sonuçları ise oldukça keyiflidir ve eğer düşüncelerimizin frekansı yüksekse sonuçları da kaçınılmaz olarak iyilik, güzellik, mutluluk ve bolluk-bereket şeklinde bir son olarak olarak yerini bulur. 

Yüksek frekanslı düşüncelerin en önemli özelliklerinden biri de insanları hastalıktan uzak tutmasıdır, kaliteli ve titreşimi yüksek düşüncelere sahip olan insanların bedenleri çok sağlıklı bir şekilde işlevlerini yürütür. Çünkü hastalık, düşük titreşimli zihnin ve düşüncelerin ürünüdür. 

Bu yazımdan çıkarılan özet, düşüncelerimize sahip çıkmamızın önemidir. 

Çünkü ne düşünüyorsak o'yuz. 

Nasıl düşünüyorsak cennet ve cehennemi yaşar mutluluk ve mutsuzluk kapılarını sonuna kadar açabiliriz. 

 

Düşüncelerinin farkında olarak yaşayıp, iyiye güzele niyetlenen insanlar sonunda sınırsız ve sonsuz bir güçleri olduğunu fark ederler. 

Çünkü bizler yaratıcıyız ve yüce yaratıcıyla birlikte yaratıyoruz. 

İçinizdeki cenneti bir an evvel yaratmanız dileğiyle, sevgiler. 

 

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..