Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bu hayata herkes bir bavulla gelir

Bu hayata herkes bir bavulla gelir
 

Hepimiz bir neden için bu dünyaya geldik. Kimimiz bunun farkındayken kimimiz sadece nefes alıp günlük ihtiyaçlarını karşılayarak bir ömrü yok ediyoruz. Yaşadığımız her şey de dünyaya gelme nedenimizin bir parçası aslında. Bu yaşadıklarımızın içinde iyi anılar da kötü anılar da mevcut. İyi anıları hatırlayınca problem yok ama kötü anılar yakamızı bir türlü bırakmıyor. Sürekli akla gelmekle kalmıyor her hareketimizde bizi an be an izliyorlar sanki. Aşkla alakalı kötü anılarımız mevcutsa; tam yeni bir aşka yelken açacakken kulağına bir ses fısıldıyor ''Sakın ha,uzak dur! Hatırlamıyor musun ne çok acı çektin?!''. O sesi duyduktan sonra kendine gelip düşünüyor insan ''Ben bu konuda çok şanssızım'', ''Bir daha üzülemem,yapamam''. Buraya kadarını hepimiz mutlaka yaşamışızdır. Hatta bunun gibi farklı konulardaki kötü anılarımızı da hatırlayarak günlük hayatta bir çok kez bu gibi kısıtlamaları kendimize uygun görüyoruz. Fakat insanoğlunun atladığı bir nokta var. Bu olay senin karşına eksik olduğun o yönünü tamamla veya sivri olduğun özelliğini törpüle diye çıktı. Eğer  bunu fark edip bu yönlerini düzeltebilirsen ne ala; o zaman o sınavı verir geçersin ve sonsuza dek o deneyimin yinelenmesinden kurtulursun. Eğer ki farkına varmayarak sadece isyan edip, gereksiz kodlamalar yapıyorsan kendine; o zaman kaldın demektir. Evren sen o sınavını verene kadar yakandadır. Dikkat edin, siz isyan ettikçe aynı acı olay kaç kere daha başınıza geldi, her defasında yine mi ben demiyor musunuz? Artık farkına varın ve ders çıkarın yaşadıklarınızdan. Yaşatanı da affedin gitsin. Hatta teşekkür edin ona bu güzel deneyim için. O size büyük bir iyilik yaptı. Artık o düzeltilmesi gereken yönünüzden arındınız, yoksa ileride başınıza daha büyük işler açacaktı. Sonunda olmanız gereken boyuta geldiniz.

Hayatınızda geri dönüşü olmayan hataları ve deneyimleri, dersinizi alıp bu konuda emeği geçenleri affettikten sonra unutarak beyninizdeki ''kötü enerji''lerden kurtulmalısınız. Ancak bu durumda hayata geliş nedeninizi bulur ve bu alana hizmet ederek mutlu bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Ünlü astrolog Hakan Kırkoğlu'nun bir sözü var, hayata geliş amacımızı anlatan ve buradan nasıl gideceğimizi tanımlayan; ''Bu hayata herkes bir bavulla gelir; içinde eksiklerimiz ve fazlalarımız vardır, yaşadıkça fazlalıkları atar eksikleri tamamlarız''.

Şimdi oturun ve düşünün. Sizi hala mutsuz eden anılarınıza dönün bir bakın hata nerede, kim haklı, kim haksız. Hatayı bulun deneyiminizi kendi gelişiminiz için tecrübeye dönüştürün. Haksız olanı affedin. En önemlisi kendinizi affedin.
 

 
Toplam blog
: 18
: 993
Kayıt tarihi
: 10.05.14
 
 

sosyolog  & psikoloji master ..