Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

     
    Kategori
    Deneme
     

    Bu kaçıncı ''tez''...

    Mutluluğun formülü çok acık; hayır hayır bebek değil…

    Volum I.

    Önüne konanı ye. 

    Volum II.

    Tek gözünü kapat kuralı…

    Tamam açalım biraz… Mesela; Safa yat… Çok iyi bildiğin şeye ‘’aaa  gerçekten mi’’ de… Aynı ipte cambaz olma…Zeki yanını törpüle… Etrafa öyle cin cin de bakma… İşte azıcık salak ol amiyane… Ağır mı geldi,saçma buldun da sebep mi istiyorsun? Al sana sebep/ler :

    Kafan çalışıyorsa,e eli yüzü düzgünsen, insanlarla ilişkilerin hiç de fena değilse, sosyal  yanın kuvvetliyse, çevren sağlam ve de seviliyorsan…önce bir gözünde büyütür III.tekil şahıs.

    Gökyüzündeki yıldızlara ulaşmak gibi gelir ilk zamanlar; delirir ulaşmak için. Nitekim ulaşır…Yaşamaya başlar... İlk zamanlar doyumsuz; sorun yok. Peki sonra ne olur? Düşünceler şöyle gelişir :

    ‘’E bu kız halen o ipin üstünde? E düşmüyor? E her şeye de bi açıklaması var, e maalesef mantıklı da… E ben ona cevap veremiyorum? Ee olmaz Öyleeeee…..! ‘’

    Bknz: ‘’KIRILMA NOKTASI’’

    E peki çözümü nedir bu çıkmazın, ne mi yapmalı?

    Eğer ki bir ayağı topal giden, içine senin de sindiremediğin ama kendini de alamadığın bi ‘iş & ilişki’ içindeysen;

    Kendine her daim şunları fısılda: Entelektüel olmayıver canım, her şeyi karsındakinden önce anlamayıver, Leb deyince Leblebi deme; ne bileyim fındık de, fıstık de… Bırak üstün  olduğunu sansın; sana yeni bir şeyler öğretebileceğini, eğlenebileceğini, hükmedebileceğini, hatta eğip bükebileceğini… Bırak! Mutlu olabilmesi için ona bi alan aç. Haa evet bu yaşına kadar kendini yetiştirmek, geliştirmek için neler neler yaptın; içten içe köreleceksin belki… belki o tavan olan özgüveninden yemeye başlayacaksın… belki de bu haksızlık diye geçireceksin içinden… Evet haksızlık! Kim iddia ediyor ki zaten dünyanın adil olduğunu? Mutlu olmak istiyorsan tek gözünü kapat be arkadaş! Haklı olmak mutluluk getirmiyor işte, azıcık ezik ol! Her tavra sen de tavır koymayıver. Amannnn seni güçlü falan zannetmesin! Büyü bozulur…...ve söyleyecek tek sözü bile olmaz. Büyünün bozulma sebebini gene sen düşünürsün, bulursun, tartarsın, anlamlandırırsın, hazmedersin, olayın ½ sini kendi içinde halledersin….O halen bi  gerekçe  düşünür; bi savunma&açıklama yapmaya; kelimelere dökmeye çalışır. Boş çaba. Kıvransın . Tek kelime etmesine gerek bile kalmamıstır ; bilmez… ‘Kemküm’den her şeyi çıkaran,mimiklerden hayat hikayeni yazan ‘O’ var karsında… Bırak kasma… Herkesin bi aşık atabilme çıtası var. Yakaladın mı onu? Sakın bırakma!

    Not:Ben ukala bi insan değilim/zaman zaman oldum şayet o an 'bu an ' değil-di.


    14.05.2012

     
    Toplam blog
    : 1
    : 92
    Kayıt tarihi
    : 07.01.13
     
     

    Selam; Mayıs '82 İst doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. İşletme mezunuyum. Bankacıyım...