Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
Dünya
 

Bu kargaşanın ortasından Mehdi çıkabilir mi?

Bu kargaşanın ortasından Mehdi çıkabilir mi?
 

Sonu ne olacak?..Bekleyip, hep birlikte göreceğiz!..


21.02.2011, pazartesi günü yazdığım, ''BABASI'NIN ÇİFTLİĞİ(!) ' NDE KATLİAM'' başlıklı yazımda; ''Kendi Halkı'nun üzerine, Savaş uçakları ve Helikopterleri ile âdetâ KANLI MERMİLERİ, gözlerini kırpmadan yağdıran bu diktatörler, son kozlarını oynuyorlar. Yapamıyacakları vahşet yok.'' diyerek, işin vehametine ve ciddiyetine işâret etmiş,  

''Çok hızlı hareket edin beyler, çok hızlı!..'' cümlem ile de, Libya'daki vatandaşlarımızın, can güvenliğine dikkat çekmiştim.
Hükümetimiz bütün Devlet Birimleri ile, Orada bulunan 25 bin Türk vatandaşının, sâlimen naklini sağlayabilmek için, başından beri cansiperâne, tebrike şâyan bir gayret göstermekte. 

Yaptıkları son derece dengeli ve sorumlu açıklamalarla da, orada bulunan vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atacak beyanlardan sakınmaları da ayrı bir diplomasi zekâsı bence. Katkısı olan herkesi tebrik etmek lâzım doğrusu. 

Evet...Dehşetle tâkip ediyoruz, dün gece Kaddâfi çekilmeyeceğini, mücâdele edeceğini söyliyerek, ağır katliamın işâretlerini vermişti. Bu sabah ta; Bosna ve Afrika'nın değişik ülkelerinden getirmiş olduğu; gözünü para bürümüş, insanlıktan çıkmış keskin nişancılarla , Libya'yı daha da büyük bir kan gölüne çevirmeye başladığını dehşetle gördük... 

Şu an, benim gördüğüm kadarı ile, her ne kadar kanlı bir şekilde ipleri eline almak üzere olduğu gözükse de; Kaddâfi Diktatörü'nün artık gidici olduğu ortada. Bu da O'nun, son kozlarını oynadığınını gösteriyor gibi geliyor bana. Gözü dönmüşlüğün bu kadar âşikâr, ap-açık, âdetâ delirmişçesine sergilenmesi de bunun işâreti olsa gerek diye düşünüyorum. 

Kaddafi belki bu hareketi ile, Diktatörya'sının süresini biraz daha fazla uzatmış olacak sâdece ama onun için kaçınılmaz son, bugün olmasa da, çok kısa bir zaman içerisinde vukû bulacaktır. İşte o zaman, kendini bu işten daha az zararla kurtarmak için zaman çok geç olacak ve şartlar; kendisi için, bu gün olduğu kadar uygun olmayacak. 

Her ne olursa olsun... 

Arap Âlemi 'ndeki bu karışıklıklar, bütün dünyayı etkiliyeceğe benziyor.. Zeynelabidin bin Ali 'nin, Mübarek'in, Kaddâfi'ni ve diğer Arap Ülkesi Liderleri 'nin devrilmesi ile bu iş bitmeyebilir!.. 

Bu işin arka planında; Hz. MEHDİ ' nin gelişinin işâretleri var'sa eğer (bunu Yüce Rabb'im(iz) biliyor elbet), bundan müsbet veya menfî, Türkiye dâhil bütün Dünya'yı etkileyebilecek, yeni yeni hâdiseler tahakkuk edecek gibi gözüküyor. 

Bekleyip, hep birlikte göreceğiz!.. 

Bunu niye yazdım?!.. 

Bir dostumla, bununla alakalı yaptığımız tartışma sonunda, 2004'teki konuşmalarımız neticesinde imzaladığımız, EL ÖPME AHDİ 'mize göre; O mu benim elimi öpecek, ben mi O'nun elini öpeceğim? 

Şahsen O'nun dediğinin gerçekleşmesini ve dolayısı ile O'nun Elini öpmeyi tercih ederim tabii ki!.. 

Okuyucularım merak etmesinler bunu da yârın veye öbürgün yazarım İnşâallah... 

Sağlık ve Muhabbetle 

24.02.2011, perşembe 

Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..