- Kategori
- Tarih
Bu menzil neredir Ya İmam Hüseyn!

Aşura Günü Münsabetiyle. Selam Olsun Hüseyn'e...
Bu menzil neredir Ya Huseyn?!... Bu menzil Ker ü Beladır Ya Huseyn! Gözel Agam! Ker ü Bela... Hüzün ve bela çölüdür. Hüzün ve bela!.... Sana dost görünüp Yezit’le ganimet paylaşmak için sana ok atan, kılıç çeken çanak yalayıcıların yüzüne tarihin tükürdüğü yerdir. Şehadetinle insanlığa bıraktığın büyük mirasın; zulme karşı çıkma, haksızlığa ve adaletsizliğe ölüm pahasına direnebilmenin sahnesidir Ker ü Bela. Zalimlere başkaldırının, din baronlarına, siyaset simsarı Muaviye ve onun avanelerine mazlumun, gerçek inananlarının derin çığlıklarının sende bir büyük isyan çağlayanına dönüştüğü yerdir. Evladı Ali’den, Ehl’i Beyt’in mazlumlarından bir damla suyun sakınıldığı utancın tarihin dört yanına sindiği yerdir.
Seni gönülden sever, sana gönülden ağlarız Ey Nûru çeşmi Murtezâ! Şah-ı Şehidi Kerbela! Lanet okuruz Yezit’e. Yezit’in felsefesine ve Yezit’e uyanlara. Modern Yezitlere ve onların içimizdeki ortaklarına.
Sana yanmayan yanmayı bilmemiştir Ya Huseyn! Senden gelen deden Muhammed’in kokusudur mest eyleyen bütün rüzgarları. Sana ağlar bütün bulutlar, Seninle ağlar. Sana muhabbet duymayan bilmez muhabbetin tadını. Sana yanmayan yanmaz bilmeyi.