Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '16

 
Kategori
İnançlar
 

Bu nasıl bir din kardeşim!

Bu nasıl bir din kardeşim!
 

“…Bu dinimiz artık bizim neslimizi bozmaya başladı. Müslümanlar iyi insanlardı çünkü kanun gücüyle, devlet gücüyle bastırılmışlardı. Fakat devletlerin gücü azaldığı zaman Irak’ta, Suriye’de ve daha birçok yerde olduğu gibi vahşiler çıkıyor karşımıza. Kafa kesiyorlar, çocuklara nasıl kafa kesileceği öğretiliyor. Sonrasında her zaman tekbir. Bari tekbir getirmeyin. İnsanları Allah’ın dininden tiksindirdiniz. Dün İngiltere’de o askeri doğradılar. Bu hocalarımıza ve alimlerimize karşı Hasbinallah. Onlar ki nefreti yaydılar ve yaymaya da devam ediyorlar. Müslümanları birbirinden nefret ettirdiler. Tüm dünyayı da müslümanlardan nefret ettiriyorlar. Bunlar (onların ağzından) lanetlik, haçlı, Allah düşmanı, kafir bilmem ne.. Biz maşallah. Allah’ın nimetlerine en çok kafirlik yapan biz olduk. Onların gölgelerinde yaşıyorsun, sana güvenli ortam sağlıyorlar, paralarını alıyorsun, vergilerinden yiyorsun, sonra da kafirler diyorsun. Eline fırsat geçerse de öldüreceğim, keseceğim diyorsun. Bu nasıl bir din kardeşim. Gençlerimiz din adı altında insanlıklarını kaybetti…”
 
Yukarıdaki sözlerin sahibi Filistinli Dr.Adnan İbrahim.
 
“…müslümanlar iyi insanlardı çünkü kanun gücüyle, devlet gücüyle bastırılmışlardı…” derken, “demek ki yozlaşma bu yüzden fark edilmiyordu ama otorite boşluğu olduğu zaman acı gerçekle yüzleşiyoruz” demek isteyen, cehalete isyan eden bir hoca.
 
Bu da videosu:
 
https://youtu.be/owfUSlWuVQA
 
Aslında bu videonun üzerine söylenecek fazla bir söz de yok. İslam adı altında yapılan yanlışlara haklı tepkisini dile getiren bir din bilgini. Eminim birçok müslümanın duygularına tercüman olmuştur. Sakal uzatmakla, ota b..a (çok afedersiniz ama en doğru sözcük bu) tekbir getirmekle müslüman olunmayacağı aşikar.
 
Hz.Muhammed’in merhameti, Hz.Ömer’in adaleti unutulmuş. Dürüstlük, merhamet, hoşgörü, tebessüm İslam’ın ilk yayıldığı en zor zamanlarda bile mümkün kılınmışken, bugün bırakın farklı inançtan olanları, müslümanlar birbirini boğazlıyor.
 
Evet, batı ülkelerinin müslüman coğrafyalardaki zenginlikleri ele geçirebilmek için yine müslümanlar üzerinden planlar yaparak insanları birbirine düşürdüğü bir gerçek. Elbette saldırı ve sömürülere karşı sessiz kalınmamalı, boyun eğilmemeli.
 
Ancak “Size bakıp müslümanlığa özenen insanlar yoksa imanınızı gözden geçirin!” diye bir söz var. 
 
Seyhun Sertan - 05.06.2014
 
Toplam blog
: 16
: 420
Kayıt tarihi
: 12.12.15
 
 

www.seyhunsertan.com ..