Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Bu seçimler şaibeli olacak

Üniversite sınavında iddia edilenler öyle yenilir yutulur şeyler olmadığı ayan beyan ortada. Yapılan şifre olayının altında yatan asıl gerçek on iki haziranda yapılacak olan seçimlere de gölge düşürmesi açısından kayda değer bir olay. 

Sıkı tedbirlerin alınmasının nedeni önceki sınavda meydana gelen kopya olayına benzer durumlara meydan vermemekti.Yapılan iddialar o kadar ciddi olduki Türkiyenin gündemine karabasan gibi oturdu. Hanım avukatın açıklamaları ortalığı karıştırdı. 

Her zaman hukuktan yana olduklarını beyan edenler isbat edilmemiş varsayımlardan hareketle olayın üstüne şiddetle gidiyorlar. Sanki bir delinin attığı taşı kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor. 

Adli makamlar harekete geçmeden aklıevvel medya ve siyasi kurumlar olayı kendi kafa yapılarına göre sırf muhalefet gözlüğünden bakarak kalem kırdılar. 

Görüntü itibarıyla olay ne kadar doğru olursa olsun iddiaların hukuken tutar yolu olmadığını da belirtelim. Maksat sırf iktidarı eleştirmek , belden aşağı vurup olayı seçim atmosferine sürükleyerek meydanlarda halkı çoşturmak olmamalı. 

Şifre olayı bir milyon yedi yüz bin öğrencinin psikolosini alt üst etmiştir. Anne ve babaları da hesaba dahil ederseniz beş milyon insanı etkilemiştir .Elektronik ortamda yapılacak her türlü kayıtların doğru olacağına inanmak güç mü olacaktır, sorusunu da sormadan geçemiyoruz. 

Bir önceki sınav olması muhtemel olayın çıtasını yükselteceğini yetkililer niçin kestiremedi? 

Her türlü tedbirler alındığına göre böyle bir hata nasıl oluştu? 

Birilerinin iyi niyetini birileri siyaseten kötüye mi kullandı? 

Bu soruların cevapları önümüzdeki günlerde verilecek. ÖSYM başkanının açıklamaları tatmin edici boyutta olmadı ama olayı geçiştirme gibi bir değerlendirme gibi de olmadı. 

Şunuda biliyoruz ki; sonuç temiz bile olsa kısa zaman içinde belli olmayacaktır. 

Olayı avukat Ayla Baran adında bir hanım çıkardı. Bildiğim kadarıyla eğitimci değil. 

Eğitim camiasının farkında bile olmadığı sistemi bir avukat olan Ayla hanım nasıl çözdü? 

Konuyla ilgili uzmanlığı var mı? 

Sistemi kuranların oyununa mı geldi? 

Konu mutlaka bir şekilde çözülecektir. İktidar kanadı Ergenekon, muhalefet cemaat söylemleriyle birbirlerini topa tutarken bilinmeyen bir güç fırsattan yararlanıp böyle tezgahları hazırlaması da muhtemel. 

Çünki; güvensizlik ortamı, seçimleri kaybedenlerin ekmeğine yağ sürecek , bilgisayar ortamlarında yapılan oynamaların seçim sonuçlarını değiştirildiği söylenecektir. 

Kimler yararlanır onu da bilmeyenimiz yok. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..