Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Bu sefer taşocağı değil halk patladı!..

Bu sefer taşocağı değil halk patladı!..
 

Ordu Giresun Havalimanı inşaatı için dolgu malzemesi çıkarılan Turnasuyu Köyü Divani Mahallesi ve Taşlıçay Köyü halkı şiddetli patlamaları protesto etti. Taş ocağında toplanan yaklaşık 100 kişilik mahalleli taş ocağında yolu kapatarak kamyonların çıkışına engel oldu

Temmuz 2011 yılında temeli atılan ve 528 günde bitmesi planlanarak 2013 yılı sonuna yetiştirilmeye çalışılan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hız kazandıkça dolgu malzemesi alınan Divani Mahallesi ve Taşlıçay Köyü halkı ayaklandı.

Şirket yetkililerin taş çıkarmak için patlatılan malzemede belirtilen oranın üzerine çıkarak şiddetli patlamalara yol açtığı görüşünde birleşen mahalleliler, taş ocağına giderek kamyonların ocaktan çıkmasına engel oldular.

Yaklaşık 5 şiddetinde deprem ile her güne uyandıklarını dile getiren mahalle halkı, havalimanı inşaatına karşı olmadıklarını ancak çalışmaların yetiştirilmesi için insan hayatının tehlikeye atıldığını belirttiler.

Taş ocağında gerçekleştirilen patlamaların normalin çok üzerinde olması ve bu sebepten dolayı evlerinin zarar görerek çatlamasına karşı birleşen Divani Mahallesi ve Taşlıçay Köyü yaşayanları siyasilerden yardım isteyerek, “zamanında bitmiyorsa zorlamasınlar, çeliğimizin çoluğumuzun hayatıyla oynuyorlar” diyerek sitem ettiler. AFİŞ Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..