Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Karadeniz kadını dediğin böyle olur

Karadeniz kadını dediğin böyle olur
 

Ordu’da yaşayan 80 yaşında ki Nuriye Yılmaz 30 yıldır köyünün Trabzon’da bulunması nedeniyle bahçe özlemini evinin çatısına yaptığı tarlayla gideriyor

Yıllar önce Trabzon’dan Ordu’ya göç ettikten sonra bahçesinden uzak kalan Nuriye Yılmaz, Aziziye Mahallesinde bulunan evinin çatısını düzenleyerek sebze ve meyvesini burada yetiştiriyor.

Apartmanın terasında kendisine kurduğu bahçede Muşmula, İncir, Ayva ağaçları büyüten Nuriye Yılmaz(80) ayrıca soğan, marul, maydonoz ve çeşitli çiçeklerini de burada yetiştirerek hem kendi ihtiyacını karşılıyor hem de komşularına bu yetiştirdiği ürünlerden dağıtıyor.

Yetiştirdiği ürünlerin doğal olması ve bahçe özlemini dindirmek için yıllardır bu bahçeyi ekip biçtiğini belirten Nuriye Yılmaz; “ Ordu’ya yerleştiğimizde bahçe yapmak icap etti ve bende bu formülü bularak denedim. Yaklaşık 30 yıl oldu bu bahçemde kendime yetecek kadar ürün topluyorum. Genelde yalnız yaşadığım için fazla geliyor ve o zaman da yetiştirdiğim bu doğal ürünleri komşularım ve kızlarımla paylaşıyorum” dedi.

Yaşın çalışmaya engel olmayacağını da gözler önüne seren 80 yaşında ki Nuriye Yılmaz, komşuları tarafından da çalışkanlığıyla takdir topluyor. AFİŞ Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..