Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Futbol
 

Bu sene Fenerbahçe

Bu sene Fenerbahçe
 

Fenerbahçe


Merhaba, değerli okurlarım sizlere bu yazımda Fenerbahçe eksileri ve artıları ile inceleceğiz. İsterseniz önce Fenerbahçe’nin dezavantajlarını inceleyelim. Fenerin bu seneki en büyük kaybı şüphesiz Mehmet Aurollo, Fenerbahçe’nin orta sahasında çok büyük başarılara imza attı. Bunun yanında arkadaşlarının arasındaki uyumu ve arkadaşlık bağları güzeldi. Fenerbahçe yönetimi Mehmet i kaçırmaması gerekiyordu. Tabii bu kararın altında Fenerbahçe yönetiminin gururu yüzünden sırf biz oyuncunun önünde eğilmeyiz tavrı var. Fenerbahçe yönetiminin bu konuda biraz daha duyarlı davranması gerekirdi.

Ama Fenerbahçe gibi bir takımda sanırım ne kadar büyük olursa olsun bir prensibi vardır, onun dışına çıkamaz. Her ne ise zaten olup biten bir şey, Fenerbahçe’den bu sene ayrılan ama pek gündemde kayıp olarak görülmeyen bir kişi daha var aslında kaleci serdar. Bence serdar da o takımda önemli biri idi. çünkü kaleyi sakatlığı ile volkana verdi. Sonrada volkanın sempatisi ve başarısı ile tekrar alamadı. Ama onu da biliyoruz ki oda büyük bir kaleci. Haklı olarak Fenerbahçe de forma şansı bulamayacağını bildiği için gitti. Bir diğer giden isimde Zigo idi. ben Zigo yu kayıp olarak görmüyorum. Çünkü Zigo da yabancı hayranlığı vardı. Semih yerine kejman, Selçuk yerine maldonado oynuyor bir sonuç alınmadığı halde bunda ısrar ediyordu. Zigo nun Fenere en çok dezavantajı uzlaşmacı, kalp yapıcı ve her zaman adam kazanmaya çalışan birisi idi. Örneğin Uğur Boralı Zigo kazandırdı bize. Gökhan Gönül onu da Zigo kazandırdı. Tamam, kabul ediyorum Eğer onlarda beceri olmazsa bu olmazdı ama sonuçta becerisi olmayan futbolcu orada olmaz. Orada olan kişi o keşfedilmiş yada alnında bir ışık görülmüş alınmıştır. Bunlardan başka fener bahçenin bir kaybı yok.
Şimdi ise Fenerbahçe’nin avantajlarına geçelim.

Bu sezon Fenerin büyük avantajları oldu. Örneğin Aragonesi, Guiza, Emre ve Burak bunlar hiçte azımsanacak transferler değil. aragonesi tanıtmaya sanırım gerek yok, Avrupa da şampiyon oldu ve buraya geldi geçmişi de fena değil. Bazı kişilerin yaşlı diye eleştirmesi hiçte önemsenecek biri değil. guiza la liganın gol kralını Türkiye’ye getirdi Fenerbahçe. Eğer burada doğruları konuşacaksak yıldızları Türk Takımlarına getirmek kolay değil. Avrupa’da daha yeni yeni yıldızımız parlıyor. o da bu sene bize yıldızların gelmesine neden oldu. Guiza, Kevel gibi. Ama bu yeterli değil. Türkiye den şampiyonlar ligine 3 takım katılmalı. En azından şampiyon olan takım direkt katılmalı. Her ne ise fenerden nereye geldik. Emre de Fenerbahçe için büyük transfer, bunu geçen senelerde Avrupa da yaptığı bir hareket onun futbolunu gölgelese de yine futbol zekâsı yüksek olan biri. Emre nin Fenere tek kaybı var oda, Emre nin çok sakatlanması. Geriye kalan geçen MTK maçında da gördüğünüz gibi sıfıra inmesi zor pozisyonda orta açması, son dakikalarda o uzaktan muhteşem şutu. Bunlar ülkemiz ve fener için güzel şeylerdir.

Ben takımları Avrupa'da el ele beraberce başarılara uzanmasını isterim. İsterim ki şampiyonlar liginde Fenerbahçe ve Galatasaray final oynasın, isterim ki uefada Beşiktaş ve kayseri final oynasın. İsterdim ki Sivas bragayı geçsin. Ama işte hayatta her şey istediğin gibi olmuyor.

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..