Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Bu taraftara yazık değil mi?

Bu taraftara yazık değil mi?
 

100 yılında yaşanan şampiyonluğun üzerinden 6 sene geçmiş sene 2009 olmuş, Beşiktaş iki önemli unsur sayesinde şampiyon olmuştur. Bu unsurlardan bir tanesi Yusuf- Ernst transferleri diğeri de şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe-Galatasaray-Trabzonspor ve Sivasspor'un inanılmaz puan kayıplarıdır. Gerçi son senelerde açık ara farkla şampiyon takımın çıkmadığı Turkcell Süper Lig'de bu gayet normal bir durumdur.

Sezon bitmiş yaz tatiline mutlu giren Beşiktaş taraftarı çifte kupanın sevinciyle yurdun dört bir yanında şampiyonluk kutlamaları yapmaktadır. Bu kutlamaların neredeyse hepsine katılan Beşiktaşlı yöneticilerin ağzından hep aynı öz dökülmektedir. " Beşiktaş taraftarı merak etmesin Dünya çapında bir yıldız alacağız". Bu sözün gazıyla Beşiktaş taraftarları da "Deco ve Quaresma" gibi gerçekten tüm Dünyaya kendini kanıtlamış isimleri telaffuz etmeye başlamıştır. Basında çıkan Delgado haberleri her ne kadar can sıksa da yönetimden gelen açıklamalar Beşiktaş taraftarlarını avutmaktadır. "Beşiktaş taraftarı merak etmesin Beşiktaş Dünyayı sallayacak bir transfer yapacak". Bu rahatlıklar Beşiktaş taraftarı sezonun açılmasını dolayısıyla transfer edilecek dünya yıldızını dört gözle beklemektedir. Derken Zapotocny'nin kiralanmasıyla gelen Ferrari Beşiktaş taraftarına şu soruyu sordurdu " Bu mu Dünyayı sallayacak transfer" ama yöneticiler taraftarlarla çocuk gibi oynamaya devam etti "Beşiktaş taraftarı merak etmesin". Güya ya Bobo satılacak ya da Delgado'nun sözleşmesi askıya alınacak ve Beşiktaş dünya çapındaki yıldızına kavuşacaktı. Derken hafta içinde Delgado'nun sözleşmesinin dondurulduğu haberi geldi. Beşiktaş taraftarı heyecanlıydı. Sonunda o aylardır telaffuz edilen dünya yıldızı siyah beyazlı formayı sırtına geçirecekti.

Ama ne oldu Beşiktaşlı yöneticiler 14 yılda 10 takım değiştirmiş, Avrupa tecrübesi Gaziantepspor'dan başka bir takım olmayan 29 yaşındaki Rodrigo Barbosa Tabata'yı Manchester United (Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti), CSKA Moskova ( 2005 UEFA Kupası Şampiyonu) ve Wolfsburg ( 2008-2009 Bundesliga Şampiyonu) 'un bulunduğu gruptan çıkabilmek için adeta kurtarıcı olarak transfer etti. Karşılarındaki rakiplerde gerçekten herkesin mantığına göre dünya yıldızları varken Beşiktaş Demirörenin dünya yıldızı anlayışına göre yıldız transfer etti.

Peki şimdi yöneticilere soruyorum. Siz de hiç mi vicdan yok. Aylardır taraftarı "Dünya Yıldızı alacağız" yalanlarıyla oyaladınız. Sizi sonuna kadar destekleyen taraftara teşekkürünüz bu mu? Yazık değil mi sizi yenilseniz de yenseniz de destekleyen taraftarara. Şampiyonlar Liginde yediğimiz 8 ler yetmedi mi? Gözünüzü 9 lara mı diktiniz? Dünya Yıldızı diye bizi kandırdığınız adam Rodrigo Tabata mı? Sayın Başkan biz Delgado'yu beklemeye razıydık. Yeter ki o 8 milyon Euro Bizim kasamızda kalsaydı. Tabataya 8 milyon Euro verirken elin hiç mi kaşınmadı?

Beşiktaş taraftarı siyah beyazlı forma altında Ferdinand'ı gördü, Carew'i gördü, Kleberson'u gördü, Ailton'u gördü, Kuntz'u gördü. Onlar dünya yıldızıydı. Tabata değil.

Biz yine Beşiktaş'ı destekleyeceğiz. Sizden ricamız ise lütfen ya bize verdiğiniz sözleri tutun. Ya da hiçbiriniz konuşmayın. İşinizi yapın. Süreniz dolunca da ceketinizi alıp çıkın.
 
Toplam blog
: 4
: 668
Kayıt tarihi
: 07.07.09
 
 

1983 doğumluyum. Mersin Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Mezunuyum. İzmir'de bir özel okulda İngilizce..