Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Bu yaşamdaki Kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür !

Bu yaşamdaki Kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür !
 

Hayatımızı; stratejiler, taktikler ve kurgular üzerine bina etmeye başladık, şekillendirmeye çalıştığımız hayatımızın üzerinde bize ait izler gittikçe azalmaya başladı. gittikçe daha çok başka bişey, daha çok başka biri olmaya başladık. İdeal kişi modeli oluşturulup vitrine konuyor bir şekilde. Ve bizde o modele bakarak biraz buramızdan biraz şuramızdan diye diye yapılan değişiklikler yamalarla kendimizden uzaklaşıp acaip bir şeye dönüyoruz, ve yavaş yavaş herkes aynı şeye döndüğü için, tek bir model oluşmaya başlıyor, insanlar, insanlık tekelleşiyor mu ne!

Kimin tekeline sürükleniyoruz? o tek el temiz mi acaba! :)

Neden kurgu içine sürükleniyor yada sürüklüyoruz kendimizi?

Dostluklar kurgu üzerine! arkadaşlıklar kurgu üzerine! iş hayatı kurgu ! komşuluklar gittikçe yükselen ve çoğalan apartmanlar kadar kurgu!

Neden peki bu paranoya ?

Teknolojinin hızla büyüyüp karşısında insanın küçülmesi mi? Ekonomik hırslarımızın kurbanı mı oluyoruz yoksa? Yada güvenlik sorunu yaşıyoruzda ondan mı bu durum? Yada özgüvensiz ve öngörüsüz kaldığımız vayahut bırakıldığımız için , yarınımızı kontrol altına alma, bilme dürtümüzün esiri oluşumuzdan mıdır? Tevekküle ve kadere inat, şimdiki zamanımıza şuursuzca , inançsızca ve ahmakça bir endişeyle geleceğimizi yüklemeye çalışmak mı? henüz gelmemiş olanı şu anda yaşamaya kalkışmak mı? neyin korkusu yaşadığımız ?


Nerdeyim ben ? nerdesin sen aslında ?

Yaşıyor muyuz ? nerede ve nasıl?

Yaşamaklığımızın ne kadarında kendimiz varız? Yaşam bizim amma, yaşayan kim o kılıfın içinde ?

Sorgusuz bir geceye, yada yatmadan önceye sahip miyiz ?

Her birimiz aslında kaç soru ederiz?

Bakın, şurada bir bloğu bile sorgusuz sualsiz yazamıyoruz! Üstelik cevabına ne kadar güvenebiliriz! Bir sorunun onlarca cevabı olur mu! kişiler kadar cevap mesela. Neden? Çünkü kurguyuz, kuruluyoruz . Doğallık korkutur olmuş bizi.


Şimdi oturup düşünelim! adam gibi! yalansız ! kendimizden kaçmadan! Düşünüp bulup kendimize açık yüreklilikle ifade edelim. -"neye kurguluyuz? nelerimiz kurgu, doğallıktan uzak, kendimize ait değil aslında. Korkmayalım doğal olmaktan, aslında kendimizden korkmayalım.

Sevgiyle ...!




resim: www.ingilizce-ders.com

 
Toplam blog
: 50
: 618
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

  Yıldız yüklü gecelerde Üşüyerek beklerim. Canım tellere takılır, Ellerimde yüreğim. ..