Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şebnem Kandıralı Yıldırım

http://blog.milliyet.com.tr/sebnemkandirali

21 Haziran '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bu Yaz Sağlıklı Beslenin

Bu Yaz Sağlıklı Beslenin!
 
Yaz yiyecekleri hafif ve sindirimi kolay olmalıdır. Ağır yemekler sadece kilo almanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gün boyu kendinizi kötü hissetmenize de neden olur. Bol taze meyve/sebze suları ve smoothie içmenin ve salata şeklinde bol sebze yemenin tam zamanı.  
 
*Meyve/sebze suları sadece canlandırıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gerekli mineralleri sağlar ilaveten midenizi tok ve serin hissettirir. Karpuz, sıcak günlerde susuzluk giderici bir meyvedir, uzun saatler boyunca doygunluk verir. Fazla yemediğiniz için zamanla aşırı yağları da azaltırsınız. Günlük diyetinizde karpuz dışında çok sayıda çilek, turna yemişi, ahududu, mango, portakal ve limon olsun, hepsi vücudunuza gerekli miktarda vitamin ve diğer önemli mineraller sağlar.   
*Formunuza geri dönmek için yaz aylarında et ve abur cuburları tamamen kesmeniz gerekir. Et yerine bol miktarda taze yeşil yapraklı sebze, balık ve bakliyat yiyin. 
*Sebzeler ızgara veya çiğ olarak yenebilir. Ayrıca onları buharda pişirebilir veya sandviç hazırlayabilirsiniz. Salatalık, pancar ve havuç çiğ yemek için iyidir. Salata sadece hafif olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu güçlendirmeye de yardımcı olur. Salatalık suyu yağlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Akşam yemeği için soğutulmuş salatalık suyu da hazırlayabilirsiniz. Çok fazla kalori almaktan kaçının. Ancak, her zaman lezzetli ve sağlıklı hale getirmek için meyveli ve dondurmalı düşük kalorili tatlılar hazırlayabileceğiniz için yazlarınızı sıkıcı hale getireceğiniz anlamına gelmez. 
*Her öğünde orta derecede yemeyi unutmayın. Bir bakıma yaz sıcağı sizi çok acıktırmıyor ki bu da diyet planınız için iyi bir başlangıç. Ölçülü bir şekilde yemenize ve tekrar forma girmenize yardımcı olan şey budur. Sağlıklı yaz yemeklerinin yanı sıra, istediğiniz plaj vücudunu elde etmek için egzersiz yapmanız da gerekir. Spor salonuna gitmek istemiyorsanız, ekstra kilo vermenize yardımcı olacak bazı hafif egzersizler yapabilirsiniz. 
*Yaz aylarında beslenmenize dikkat edin ve sağlıklı yiyecekleri doğru zamanda yiyin. Diyet ve fitness (aerobik, kas germe egzersizleri) rejiminize adanmış ve kararlı olun. 
 
İşte yaz için ideal yiyeceklerin bir listesi: 
 
*Salatalık yaz için harika bir besindir. Salatalık serindir ve vücudunuzu nemlendirir. Soğuk bir salatalık çorbası da ağır yemekler için en iyi alternatiftir. 
*Ağır öğünlerinizi sebzeli sandviçler gibi daha hafif öğünlerle değiştirin. 
*Çoğunlukla; meyve salataları, yağsız yoğurt ve bakliyatlar tercih edin.  
*Yapraklı sebzeler serinlemek için harika bir yoldur. 
*Harika bir ekstra garnitür elde etmek ve besleyici faydalarının tadını çıkarmak için biberlerinizi közleyin.  
*Izgara sebzeleri el altında bulundurun. Izgara havuç, soğan, biber, kabak, sarımsak, patlıcan vb. hepsi yağ yakma programınızı hızlandırmak için idealler.  
*Salatalar, mükemmel garnitürlerdir, kalorileri azaltmak için ağır ana yemeklerinizle birlikte yiyebilir ve vücudunuzun tüm hayati besinleri almasını sağlayabilirsiniz. Küp doğranmış meyve ve sebzeler, ızgara tavuk, haşlanmış yumurta ve limondan oluşan bir yemeği kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Mayonez, ranch sos vb. ağır soslardan kaçının. 
*Domates iyi bir vitamin kaynağıdır ve vücudunuzda en çok sıcak günlerde işe yarar. 
Çiğ havuç, salatalık, domates ve pancar yiyin. 
*Yeşil bezelye ve mısır, harika bir yaz diyetinin parçasıdır. 
Ayrıca, sadece lezzetli değil, aynı zamanda vücudunuz için de iyi olan meyveleri bol bol yiyin. Sağlıklı kalmanız için her öğünü bir meyve ile tamamlayın ve gün boyunca en az 1-2 bardak taze sebze/meyve suyu için. 
*Az yağlı sütle smoothieler yapabilir ve az yağlı dondurmalar (haftada 2) yiyebilirsiniz. 
*Karpuz, sisteminize bol miktarda sıvı almanın harika bir yoludur. 
Yazın sizi korkutmasına izin vermeyin, bunun yerine sağlıklı beslenmenize bağlı kalarak keyfini çıkarın. 
 
 
Toplam blog
: 56
: 44
Kayıt tarihi
: 28.02.19
 
 

ST. Benoit Fransız Lisesi Fen Bilimleri ( Fransızca ) Yakın Doğu Üniversitesi – KKTC (Sağlık Biliml..