Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu yıl bomba rekoltesi çok yüksek!

Bu yıl bomba rekoltesi çok yüksek!
 

Rekolte süper!


Memlekette kuraklık var ama maşallah bu yıl “el bombası” rekoltemiz rekor üstüne rekor kırıyor! Dağ taş el bombası fışkırıyor. Bazı “vatansever” vatandaşlarımız vatanın her yerine bomba ekmişler! Herhalde vatan toprağını analiz ettirip laboratuardan “bu toprakta çok iyi el bombası yetişir, kurak havada bile bire bin verim mümkündür” diye rapor almışlar! O becerikli vatandaşlarımız tarlalara ekmekle de yetinmemiş her karış toprağı değerlendirip evlerin küçücük bahçelerinde bile el bombası yetiştirmeye girişmişler! Bir de tarifini verseler bari, çorbası mı iyi olur, ızgarası mı?

İşin şakasını bir yana bırakırsak, şu Ergenekon soruşturması Türkiye’de bir şeylerin çivisinin çıktığını iyice gözler önüne serdi. Durum gerçekten vahim ve ülke adına kaygı verici… Eğer iddialar doğruysa, askeri birliklerden el bombaları çalınıyor, bir yerlere gömülüyor ve Ergenekon soruşturması muvazzaf subaylara ulaşıncaya kadar kimsenin bundan haberi olmuyor…

Askerlik yapanlar iyi bilir; askeriyenin malı çok kıymetlidir. Bir boş kovanın, bir yırtık postalın, bir şapkanın hesabı sorulur. Askeri birliğe ait en ufak bir eşyayı çalmak, kaybetmek ya da birlikten dışarı çıkarmak ağır bir suçtur. Bölüğe ait bir süngünün kaybolması yüzünden günlerce eziyet çekmiştik. Hepimiz tek tek sorguya çekildik. Bölüğün koğuşu, eğitim alanı, yemekhanesi, askerlerin üstü başı, özel eşyaları, akla gelebilecek neresi varsa didik didik arandı. Defalarca sıra dayağı yedik. Çarşı izinleri kaldırıldı, hatta tezkeresi gelen birkaç arkadaşımız bırakılmadı. Sonuçta tüm aramalara rağmen kayıp süngü bulunamadı. Ancak haftalar sonra kanalizasyonun tıkanması üzerine bir rögarda çıktı!

Altı üstü bir süngü… Çalmaya kalksan başına bela almaktan başka hiçbir işe yaramaz. Satsan para etmez. Suç işlemek amacıyla alsan, onunla yapacağın işi bir ekmek bıçağıyla daha iyi yaparsın. Ona rağmen tüm bölük o basit silah için çok ağır bedel ödemişti. Kısacası, askeriyede bir eşyanın kaybolması çok önemli bir olaydır. Öyle de olması gerekir. Yüz binlerce kişinin görev yaptığı bir kurumda, kuruma ait eşyalar sıkı bir envanter takibinde tutulmazsa kötü niyetli kişiler depoları fare gibi boşaltırlar. Bildiğim kadarıyla TSK bu konuda çok hassastır. Yani en azından bizim askerlik yaptığımız dönemde öyleydi. Son zamanlarda bu durum değişti mi diye sormaktan kendimi alamıyorum.

Şu Ergenekon operasyonu başladı başlayalı sağda solda topraktan patates gibi bomba ve mermi çıkıyor. İlk bulgular el bombalarının MKE yapımı ve ordu malı olduğunu gösteriyor. Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan ve Ergenekon operasyonunun başlamasına sebep olan bombalar da aynı izleri taşıyordu. Bombaların sahibi olan sanık bunları Hasdal Kışlası’nın çöplüğünde bulduğunu iddia ediyordu! Emekli bir subay olan o kişi kendisi de iyi bilir ki, askeriyede hurdaya ayrılmış bile olsa silahlar, patlayıcılar asla çöpe atılmaz. Sanırım sadece Türk ordusu değil dünyanın hiçbir ordusu da ister eski olsun ister yeni ister hurda hiçbir silahını çöpe atmaz. Bu iddiayla kimi kandıracağını sanıyor gerçekten çok merak ediyorum.

Ergenekon soruşturmasının son dalga operasyonunda gözaltına alınmak istenen ancak önce firar edip birkaç gün sonra askeri makamlara teslim olan yarbayın Sapanca’daki evinde ve Ankara’da Zir Vadisi’nde bir kuyuda, çeşitli silahların yanı sıra çok sayıda el bombası bulundu. Askeri yargı, bu bombaların ordunun mühimmat depolarından çalındığı iddiasıyla söz konusu yarbayı tutukladı. Ama ne zaman? Yarbay, Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınmak istendiği zaman! Yani Ergenekon soruşturması olmasa bu subay halen görev yapıyor olacaktı! Hadi yarbayın bu silahları hangi amaçla sakladığını bir yana bırakalım, şimdiye kadar sırf bunun için sorgulanması ve yargılanması gerekmez miydi?

Buna benzer başka olaylar var mıdır? Ordu, hangi mühimmat depolarından hangi malzemelerin birlik dışına çıkarılmış olabileceğini soruşturmakta mıdır? Örneğin Hasdal Kışlası’nda bir miktar el bombasının çöpe atılıp atılmadığı soruşturulmuş mudur? Ergenekon operasyonu kapsamında bugüne kadar yakalanan mermi ve bombaların izini sürmekte midir? Kamuoyunun bu bilgilere acilen ihtiyacı var. Bunlarla suç işlenmesi ihtimalini bir yana bırakalım, sonuçta bunlar bizim vergilerimizle alınmış malzemeler; yani halkın malı, bizim malımız. Nasıl oluyor da bazı kişiler bunları kendi malıymış gibi saklayıp toprağa gömebiliyor?

Ülkemizde askerin bazı konularda bazı hatalar yapmış olabileceğini dile getirenlere hemen “asker düşmanı” yaftası yapıştırılır. Bu eleştirilerle orduyu yıpratmaya çalıştıkları iddia edilir. Ancak ordunun hatalarını eleştirmek ona kötülük değil iyilik yapmaktır. Sonuçta ona hatalarını gösterip gidermesini sağlar. Orduya asıl kötülüğü esas görevini yapmayıp siyasetle uğraşan askerler ve onu “Ordu Göreve” pankartlarıyla siyasete müdahale etmeye zorlayan sivil üniformalı darbe çığırtkanı postal yalayıcıları yapar. Ordu, siyaset meraklısı mensuplarını bünyesinden uzaklaştırmadıkça, darbe sevdalısı sivil faşistlere kulak tıkamadıkça ne mühimmat depolarını koruyabilir ne de esas işini layıkıyla yapabilir…

…….

<ı>Rekolte: tarımda her hangi bir üründe bir yıllık toplam hasılat...

<ı>Foto: milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..