Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Bucaspor ve Karabük, süper lige renk verecek

Bucaspor ve Karabük, süper lige renk verecek
 

Bucaspor


Bank Asya 1.Liginde Süper lige çıkacak takımları belirleyecek maçlar bugün beklenenlerin doğrultusunda sonuçlandı ve şampiyonluğu haftalar öncesinden garantileyen Karabükspor ile Bucaspor, önümüzdeki sezonda Süper ligde oynamaya hak kazandılar.

Bank Asya liginde çok sayıda Süper Ligde oynamış takım var. Hatta kestirmeden şöyle söylesek daha kolay olacak; Bucaspor, Gaziantep B.B ve Kartalspor dışında Süper ligde oynamayan takım yok burada. O nedenle maçlar çok büyük ilgi görüyor, zevkle izleniyor.

Karabükspor daha önceleri Süper ligde başarıyla oynamış bir takım. Yabancı sayılmaz ama bu sene Süper lige çıkarken gösterdiği başarı da hafife alınamaz. Bu kadar kıran kırana giden bir ligde, en yakın rakibine 13 puan fark atmak, ilgisiz kalınacak bir başarı değil. Karabükspor bu nedenle sporseverlerin büyük ilgisini çekti ve merakla bekleniyor. Süper ligde başaracak potansiyele sahip.

Bir önceki sezon 2. lig B grubundan gelen Bucaspor’un, geldiği daha ilk sene, ilk maçtan itibaren liderliği alıp, sonuna kadar 2.sırayı koruyup, Süper lige çıkması çok daha ilginç ve sporseverler, gerçekten bu ilginç ve müthiş başarılı takımı da merakla bekliyor. Bucaspor ilk 1-2 hafta tesadüf sanıldı. En azından ben öyle sanıyordum. 5-6 hafta geçti yine aynı. Devre bitti ve maçlar bitti. İşin şaka olmadığı anlaşıldı. Bucaspor Süper lige çıktı.

Karabük tamam ama Bucaspor’un bu başarısı inanılacak gibi değil. Ben geçen yıl Süper Ligden düşen Konyaspor’un uzak ara şampiyon olmasını bekliyordum. Öyle gidiyorlardı. İyi de kadroları vardı. Sonra ne oldu bilmiyorum. 2. yarı ile birlikte, içerde, dışarıda yenilgiler alıp işi zora soktular ve ancak play-off oynama hakkını koruyabildiler. Onun yerine müthiş bir atağa kalkan Adanaspor, Süper lige çok yaklaştı ama Bucaspor’a karşı averajla kaybetti.

Yukardaki takımlara baktığınız zaman, ilçe takımının kimlerle nasıl bir mücadele verdiğini anlatmak için yazdım. Çok zor bir işi başardılar. İzmir’in yıllar yılı Süper ligde oynamış köklü takımları Altay ve Karşıyaka, yıllardan beri Bucaspor’un yapmak istediğini yapmak istediler ama başaramadılar. Ya play-off a çıkamadılar, ya play off da kaybettiler. İşin bir de bu kısmı var. Bucaspor, bu köklü hemşehrileri ile de kora kor mücadele etti.

Altay, Karşıyaka, Adanaspor ve Konyaspor’dan biri daha yükselme maçları sonucu Süper lige gelecek. Bu yıl bu maçlar puanlı oynanacak olması nedeniyle büyük ilgi çekecek, bizlere zevkli dakikalar, dramatik görüntüler yansıtacaktır. Kazanan sevinecek, kaybeden, umutlarını bir dahaki sezona taşımak zorunda kalacaktır. Bu lige geçen sene düşen ama maddi imkansızlıklar nedeniyle, haftalar önce buradan da 2.lig B ye düşen Kocaelispor’un bu başarısızlığı üzüntü veriyor. Yine bir zamanlar Süper ligde oynamış olan Dardanelspor da düşmüş durumda. Bir türlü toparlanamayan ve bu düşmeme mücadelesi içinde bulunmaması gereken Rizespor’un kalıp kalmayacağı son Kocaeli maçı ile Hacettepe-Mersin İd.Yurdu maçının sonucuna bağlı.

Bucaspor’u biraz inceleyince bu başarısının tesadüfi olmadığı ve Süper ligde misafir olmadığı anlaşılıyor. İzmir’in, tarihi ta M.Ö 130 yılına dayanan bu 450.000 nüfuslu şirin ilçesinde müthiş bir futbol heyecanı, ilgisi, ve çok çok başarılı, sağlam bir altyapısı olduğunu görüyoruz. 82 yıllık bir kulüp. Bayan futbol takımı Türkiye bayanlar liginde 3 yıldır ikinci oluyor. Altay veya Karşıyaka’dan biri daha Süper lige çıkmayı başarabilecek mi bilinmez ama çoktandır Süper ligde temsilcisi bulunmayan ve bu eksikliği hissedilen İzmir adına ve bunu ilk başaran Buca adına sevindim. Dilerim ki İzmir takımları arasındaki o yıkıcı ve şiddetli taraftar rekabetinden etkilenmezler.

Karabükspor ve Bucaspor takımlarına Süper ligde başarılar. Büyük mücadele verdiler , kazandılar. Taraftarlarını ve temsil ettikleri yerlere gurur ve sevinç yaşattılar. Onların Süper ligde de başarılı olacaklarına ve bu lige renk vereceklerine inanıyorum.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..