Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Buçuk demokrasi

Buçuk demokrasi
 

googledan aldim


Konumu ve makami ne olursa olsun, hickimse elestiriden muaf degildir. Bu konu ile ilgili yas ada yururluktedir. Topluma mal olmus kisiler, politikacilar yapilan elestirileri anlayis ile karsilayip icine sindirebilmelidirler. Eger bunu kabul edemiyorlar ise bulunduklari mevkii terk ederek baska bir is ile mesgul olmalidirlar.

Karar verme asamasinda bulunan kisiler gelecegimiz ile, ulkenin gelecegi ile ilgili olarak yanlis kararlar verecekler biz de elestirdigimiz zaman, amacimizi asmis olacagiz oyle mi? Yalan soyleyecekler, bizim odedigimiz vergilerle geleceklerini yedi sulalelerini guven altina alacaklar sesimizi cikarmayacagiz degil mi?

apilanlari film seyreder gibi izleyerek, sadece kendi kendimize mi soylenecegiz? Yok oyle yagma, demokrasi ne icin vardir. Tabi ki yapilan yanlislari soyleyebilmek icin. Ben hakaret ya da kufur etmedigim surece, fikirlerimi acikca soyleyemiyorsam ne yapayim demokrasiyi?

Basbakana halka hitap ederken pismemis yumurta atiyorlar, ustu basi les gibi oluyor. Agzini acip tek kelime etmiyor. Protesto ediyorlar halk tepkisini gosteriyor diye anlayis ile karsiliyor. Halk oyunu kullanmaya gerek duymuyor. Neden oy kullanmadigini soranlara, secilen kisinin ulkeyi en iyi sekilde temsil edeceginden eminim diyor. Bir de bizim ulkemizdeki demokrasiye bakalim kursu dokunulmazligi olan milletvekilini Meclis kursusunde bile konusturmamak icin muhalif milletvekillerini susturmak amaci ile yasa cikartiyorlar. Sesini duyurmaya calisan vatandasa al anani git gibi, kucuk dusurucu, onur kirici laflar ediliyor. Yapilan yanlislari yazan basina acik acik, dayanagi olmayan camur atilarak, aba altindan sopa gosteriliyor. Bu mudur demokrasi? Eger demokrasi bu ise, alin demokrasinizi basiniza calin.

Size bir tavsiyem var, Turkiye Buyuk Millet Meclisinde yasa degistirmek icin yeteri kadar gucunuz var. Yetmedigi takdirde, destekcileriniz de mevcut. Demokrasinin tanimini degistirin, olsun bitsin. Goreceksiniz ki her yer dikensiz gul bahcesi olacak.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...