Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kutlamaya hazir olun

Kutlamaya hazir olun
 

googledan aldim


Anayasadaki yapilan degisiklikler, anayasanin laikligi guvence altina alan, degistirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri ile ters dusuyor. Anayasa mahkemesinin yapilan degisiklikleri, anayasaya aykiri gerekcesi ile cevirme olasiligini hukuk cevreleri yuksek goruyorlar. Eger anayasada yapilan degisiklikler anayasa mahkemesi tarafindan kabul edilmesse, ozaman Turkiye`de cumbusu seyredin. Yillar once attan dusen basbakan bu sefer esekten dusmus gibi olacak. Esekten dusmek attan dusmeye benzemez. Insanin vucut kimyasi degisir, ayaklari uzerinde duramaz.

Eger anayasa mahkemesi yapilan degisiklik kararini onaylamaz ise iktidar partisinin konumu tartisilmaya baslar. Parti uyelerinin hicbirinin anayasayi okumadigi, yasalari bilmedikleri, uzmanlara sorma ihtiyaclari duymadiklari ortaya cikar. Ulke yonetmek bakkal dukkani calistirmaya benzemez. Parti icindeki uyelerin, partinin amaclarini yuksek sesle soylemesi (turbanin kamudada serbest birakilmasi gibi), anayasada laiklik ilkesine karsi oldugu icin, partinin kapatilma sebebi olabilir. Her ne kadar soz konusu uyeler parti disiplin kuruluna verilmis olsalarda, bu gercegi ortadan kaldirmaz. Ulkeyi kaosa surukleyen zihniyet bu gercegi fark ettikleri icin tedirgin vaziyetteler. Basbakanin sinirlerinin gergin olmasi bu yuzden, aklina geldikce cileden cikiyor. Bu olasiliklar basbakanin aklindan hic cikmiyor , bu yuzden kafasi karisik ve sarfettigi sozler birbiri ile celisiyor. Basbakana iyi bir psikiyatrist gerekli.

Tayyip Erdogan`a basbakanlik koltugu bol geliyor. Bulundugu makamin icraat yeri oldugunu unutup, kendini muhalefette zannediyor. Halbuki ulkenin tum kaynaklari kendi elinde. Sikayet etmek yerine,
neyi biliyorsan acikla, kimin acigi varsa belgele. Birak cene yapmayi icraat yap icraat. Tayyip Erdogan`i gelismis ulkelerde birakin basbakan yapmayi, gazetelere, televizyonlara haber bile yapmazlar.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...