Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Bugün 19 Mayıs değil mi!!!

Bugün 19 Mayıs değil mi!!!
 

gazeteden alıntı


Bugün 19 Mayıs ATATÜRK’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ancak 19 Mayısla ilgilen hükümet büyükleri yok onların derdi başka.

TÖREN İSTEMEDİKLERİ BELLİ önceki bayramların iptalinden beri bilinmekte idi.

Recep bey milli bayramlara katılmama geleneğini bu yıl da sürdürdü. 19 Mayıs'ı ABD'deki Silikon vadisinde geçiren Recep bey, önceki yıllarda ya yurt dışı seyahatindeydi ya da hastalığını gerekçe göstererek törenlere gitmedi.

******

DİĞERLERİ

Reyhanlı’ daki patlamayı sebep gösterdiler. OYSA RECEP bey bunu arkasına atarak ABD ye koştu. 

Tören dediğin zil takıp oynanacak bir durum değil ki zaten!...

*******************

Ankara sokakları "hükümet istifa!" sloganıyla yankılandı.Yürüyüş kortejinin en önünde dev T.C maketi ile ANITKABİR 'E ilerledi.

ulusalkanal.com.tr

T.C. için Türk milleti ayağa kalktı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramında TGB yine yüz binlerle meydanlarda. Saat 11.00'de başlayacak büyük buluşmadan saatler önce alan doldu taştı.

İstanbul’ da taksimde yürümek isteyenler engellendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP milletvekili Süleyman Çelebi’nin de bulunduğu partililer anıta gelip çelenk bıraktı. Oğuz Kaan Salıcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün 19 Mayıs. Yine Taksim’deyiz. Yine kutlamanın ne için olduğu belli değil. Yani bugün 19 Mayıs mı? 23 Nisan mı? Yoksa Kabotaj Bayramı mı? Belli değil. Yine böyle hızlıca yasaksavar bir tören yapıldı. Oysa 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı bir tarih olduğu ve bunun gençlere armağan edilen bir bayramdır .

Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ondan sonra gelen süreçte ortaya çıkmıştır ve bugünkü bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bu adımlardan sonra gerçekleşmiş olduğudur. 

******************

AKP heyeti parti çelengini Anıt'a koymadan geri götürdü. ACABA NEDEN?

********************

VE BU ÖNEMLİ GÜNDEKİ HABERLERE BAKIN

Önce Bakan Avcı, şimdi de AKP'li Şahin müfredattaki tarih kitaplarını eleştirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tarih kitaplarındaki bilgilerin eksik olduğunu savunurken, “Artık yakın tarihimizi bütün çıplaklığıyla bilmek ve çocuklarımıza objektif olarak öğretme durumundayız.

Tarih kitaplarının yanlış bilgi verdiğinden dem vuruyorlar! KENDİLERİ TARİHÇİ Mİ ACABA? Bunca tarihçi şimdiye kadar böyle bir tezle çıkmadı ortaya. Efendim 2005 yılında rahmetli Bülent Ecevit Vahdettin’in vatan haini olmadığını söylemişmiş!... DERTLERİ BU…

Ve vatan haini olan biriyle MUSTAFA KEMÂL ATATÜRK’ ü aynı kefeye koyup hesapta onu da araya sıkıştırarak mevlüt okutacaklar. YAZIK ÇOK YAZIK !...

**************

MUSTAFA KEMAL VAHDETTİN İÇİN NE DEMİŞ?

İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'ta Vahdettin için söyledikleri:

Gerçekten de, her ne sebeple ve ne şekilde olursa olsun, Vahdettin gibi hürriyetini ve hayatını milleti içinde tehlikede görebilecek kadar âdi bir yaratığın, bir dakika bile olsa, bir milletin başında olduğunu düşünmek ne hazindir! Şükre değer bir durumdur ki, bu alçak, mirasına konduğu Saltanat makamından millet tarafından atıldıktan sonra, alçaklığını sonuna kadar getirmiş oluyor. Türk milletinin bu işte önce davranması elbette takdire değer.

Âciz, âdi, duygu ve anlayıştan yoksun bir yaratık, kendisini kabul eden herhangi bir yabancının koruyuculuğuna sığınabilir; ancak, böyle bir yaratığın bütün Müslümanların Halifesi sıfatını taşıdığını ifade etmek elbette doğru değildir. Böyle bir düşünce tarzının doğru olabilmesi, öncelikle, bütün Müslüman milletlerin esir olmaları şartına bağlıdır. Halbuki, dünyada gerçek böyle midir? Biz Türkler, bütün tarihimiz boyuncahürriyet ve istiklâle sembol olmuş bir milletiz! Değersiz hayatlarını ikibuçuk gün daha fazla ve sefilce sürükleyebilmek için, her türlü düşkünlüğe katlanmakta bir sakınca görmeyen halifeler oyununu da sahneden kaldırabildiğimizi gösterdik. Böylece, devletlerin, milletlerin biribirleriyle olan ilişkilerinde, şahısların, özellikle bağlı bulundukları devlet ve milletin zararına da olsa şahsî durumlarından ve kendi hayatlarından başka birşey düşünemeyecek pespavelerin herhangi bir önemi olamayacağı şeklindeki bilinen gerçeği bir defa daha ortaya koymuş olduk.

Odatv.

**********                                                                                    

Okullarda okutulan ’Andımız’ın kaldırılması için daha önce kampanya başlatan Mazlum-Der Diyarbakır şubesi, bu kez ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin kaldırılmasını istedi. Mazlum-Der Diyarbakır şubesinden yapılan açıklamada, her yıl 19 Mayıs’ta, ’Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ adı altında icra edilen tören ve etkinliklerin, ideolojik eğitimin öğrencilere benimsetilmesinin bir başka aracı olduğu iddia edilerek, kendilerince hazırlanan ‘alternatif gençliğe hitabe’ açıklandı.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

****************

GÜNE NASIL DA UYUYOR DEĞİL Mİ?

“Bugün ondokuz mayıs mayısın ondokuzu sen ey türk istiklalinin koruyucusu sen ey ülkemizin geleceği ulusumuzun gözbebeği sen ey demir parmaklıklarında barfiks yapan ranzalarda perende atan sportmen ve kahraman türk gençliği önünde bütün kilitbahirler açık ama her zaman samsun’a çıkılmaz a bu sabah da avluda volta atmaya çık”

Can Yücel

***********

BU GÜNÜMÜZÜ BORÇLU OLDUĞUMUZ BÜTÜN DÜNYANIN HAYRANLIK DUYDUĞU  BAŞTA  O BÜYÜK İNSAN MUSTAFA KEMÂL olmak üzere TÜM NEFERLERİNE minnet borçluyuz.

RUHLARI ŞÂD OLSUN

***********************

DAİMA KALBİMİZDE OLACAKSIN YÜCE İNSAN

19 MAYISIBİLEN VE İNANAN tüm insanlara KUTLU OLSUN

RABBİM O GÜNLERİ BİR DAHA GÖSTERMESİN.....

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....