Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
TV Programları
 

Bugün Ne Giysem?

Bugün Ne Giysem? adlı bir TV programı var bilirsiniz gündüz kuşağında.  Bir yanda ilgi çekici yorumlar yapan ünlü jüri üyeleri bir yanda da kendi seçtiği giyim kombinlerini onlara beğendirmek üzere önemli bir zaman, emek ve para harcadığı anlaşılan yarışmacılar var.  Jüri; seçimini beğendiği ve beğenmediği yarışmacının giyim tarzını çeşitli yönleriyle, kendi bilgi ve tecrübelerince eleştiriyor.

Doğrusu programa rast gelince giyim kuşam konusunda doğru bilinen yanlışlarımız  ya da demodeleşmiş fikirlerimiz olabileceğini görüyoruz; medeni giyinme meselesinin bir takım kumaşlarla  örtünmekten farklı birşey olduğunu anlıyoruz.  Mesela "bugün hava soğuk, üzerime bunu geçireyim,  çıkayım" diye basit bir olay değil yani giyinmek.  Bunun kombinlenmesi, renk uyumu, aksesuarları yada saç ve makyajınızla  uyumlu olması gereği filan var.  

Tabi biz yetişkinler bütçemiz ve zamanla edindiğimiz kendimize yakışanı bulma doğrultusunda giyim konusunu çözmüş olabiliriz fakat söz konusu eğitim çağındaki çocuklar olunca tablo değişiyor.  Ortaya onlar arasında bir sosyal kabul ölçüsü olan "marka" problemi ile beraber önemli bir sorun çıkıyor:  eşitsizlik. 

Dahası "yarın ne giysem?", "bu pantolonu hangi kazakla kombinlesem" türü, önceden azmış gibi bambaşka soruları ekliyor çocukların günlük yaşamlarına.

Zamanlama olarak da ilginç olan bu karar alınmadan önce keşke politik olarak değil de sosyal tahlillere bakarak adım atılabilseydi.

 

 
Toplam blog
: 17
: 180
Kayıt tarihi
: 02.11.12
 
 

Turizm eğitimini tamamladıktan sonra lojistik, eğitim, otomotiv gibi değişen sektörlerde çalıştım..