Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Bunalımdan Şöyle Kurtulacağız

Bazıları taşıyamayacağı işin altına girer başaramaz başarmak istediği işi ve bunalıma girer çünkü çözebilecek maddi güce sahip değildir.

Bir başkası en sevdiğini kaybedince bunalıma girer çünkü psikolojik yapısı o acıyı kaldırabilecek gücüne sahip değildir.

Bir diğeri, bazı ebeveyinlerin çıkarları doğrultusunda çocuklarının istemedikleri evliliği zorla gerçekleşmesi sonucunda bunalım ortaya çıkar her iki ailede kapanmaz yaralar açılır çünkü yapılan iş doğru bir iş değildir.

Ülkede de durum farklı değildir.

Otuz yıldan fazla süredir ülkede yapılan siyasal işler doğru işler olmadığından ülkede bugün birikimler sonucu bunalım yaşamaktadır.

Otuz yılda sık aralıklarla yaşanmış olan ve hala devam eden ekonomik bunalımlar çeşitli ekonomik tedbirler alınarak düzeltme yoluna gidilse de normale dönme süreci zaman alacağa benziyor.

Sadece ekonomik bunalım olsa iyi, büyük bir ahlak erezyonuna uğramıştır ülke ekonomik bunalıma paralel olarak.

Tüm ahlaki değerlerimiz çıkar çatışmaları sonucunda adeta tersyüz olmuştur. Aile kavramı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Bireyci toplum olma yolunda sanki direnmeye çalışıyoruz.

Hep benim olsun her şey benim olsun modundayız.

Karşımızdaki kişinin mal varlığından rahatsız oluyor, varlığını yok etme adına her türlü entrikayı yapmaktan geri kalmıyoruz.

Bu durumlar müthiş bir kirliliği müthiş bir bunalımı gösteriyor.

Yetmemiş gibi sağolsunlar siyasilerimizin gayretleriyle de kimlik bunalımı yaşanıyor toplumda.

Şucu'sun bucu'sun söylemlerle ötekileştirme ve ayrıştırmalar yaşanmaya başlamıştır toplumda.

Kısaca, toplum bunalımda arkadaş..

Bu bunalımın bir süreç olduğuna inanıyorum. Psikolojide her bunalımdan çıkma yöntemlerinin olduğu gibi, ülke de bu bunalım sürecini aşacaktır.

Sancılı geçmekte olan bu bunalımdan ülkenin kurtulması için ülke bireylerinde bunalımdan çıkarma gücüne sahip olduğuna tüm kalbimle inanmaktayım.

Her ekonomik bunalım (kriz) doğruları bulmak adına birer deneyim'dir.

Kaybetmiş olduğumuz her ahlak-i değer ekonomik sebepler olduğuna göre yani çıkar çatışmalarından kaynaklı olduğuna göre, ekonomik bunalım (kriz) dip yaptığında herkesin titreyip kendine geleceğinden eminim.

Ülkenin bunalımdan kurtulması bir daha tekrar etmek istiyorum ekonomik krizin dip yapmasından sonra gerçekleşecektir.

35 yıllık siyasi iktidarlar bu ekonomik krizleri bilerek isteyerek yapmadılar yapmıyorlar. Sağ-sol çatışmalarıyla terör ortamını oluşturmuş olan Amerika, terör manifestosuyla 80 ihtilalini, arkasından 24 Ocak kararlarının meclisten geçirilmesiyle ülkeyi serbest piyasa ekonomisine hazırlayarak özelleştirme yoluyla ülkedeki tüm varlıkların yabancı ABD şirketlerine satışlarının gerçekleştirdiği gibi aynı Amerika PKK terör örgütünü örgütleyerek ülkeye hem silah satışını arttırmış, dolayisiyle ekonomik kalkınmayı yavaşlatmıştır!

Tüm bunlar yaşanırken de ülkede ticari ahlak başta olmak üzere tüm ahlaki değerlerimiz yerlerde sürünmeye mahküm edilmiştir.

Ama ben israrla bu ülkenin eski fabrika ayarlarına geri döneceğine inanmaktayım.

Ülkede insan-i ilişkilerin tekrar filizleneceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Çünkü insanlar güzeldir.

Nokta!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..