Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Temmuz '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Bunaltan Sıcakların Serin İçecekleri

Bunaltan Sıcakların Serin İçecekleri
 

Sağlıklı ve lezzetli içecekler...

Bilhassa sıcak yaz günleri için...

Pratik tarifleri deneyin...

Serin serin için.


* Mangolu smoothie için, 1 büyük mangoyu küp şeklinde doğrayın. 250 ml. süzme yoğurt, 150 ml. süt ve mango parçalarını blenderda karıştırın. Buz ilave ederek karıştırmaya devam edin. Dilediğiniz kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz.


* Ballı kavun şerbeti için; yarım kavun ve 2 litre suyu kavunlar ezilene kadar mikserde çırpın. 1-2 dal defne yaprağı, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay bardağı şeker şurubu ve 1 tane limonun suyunu ilave edip kaynatın. İçerisine 1 çay bardağı bal ekleyip buzdolabında soğuttuktan sonra buz ile servis yapın.


* Çilekli limonata için, yarım kilo çilek ve 3 tatlı kaşığı şekeri blenderdan geçirin. Üzerine parçalanmış buz, yarım limonun suyunu ve birkaç dal nane ilave edin. Buzdolabında soğutarak, sıcak günlerde lezzetli bir serinletici olarak ikram edebilirsiniz.


* Zencefilli kavun şerbeti için; 1 kavunu ince ince doğrayıp çekirdekleri ile beraber tencerenin içerisine atın. 3 çay kaşığı bal ve 1 çay bardağı şeker ekleyip iyice karıştırın. İçerisine, aldığı kadar su, 2 defne yaprağı, 1 parça zencefil ve 1 limonun suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Süzgeçten geçirerek soğuk servis yapın.


* Karanfilli armut kompostosu için, geniş bir tencerenin içerisine 1 kilo armutu küp küp doğrayın. Üzerine 2 litre su, 2 su bardağı toz şeker, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı karanfili de ekleyip armutlar yumuşayana kadar pişirin. Kompostoyu hem sıcak olarak, hem de soğuk olarak servis edebilirsiniz.


* Yeşil elma kokteyli için, 3 adet yeşil elma ve 1 adet limonu katı meyve sıkacağından geçirip ya da cam rendede rendeleyip içerisine buz koyun. Büyük bardakların içerisinde dekoratif pipetler ile servis yapabileceğiniz bu içeceği, sıcak yaz günlerinde konuklara da ikram edebilirsiniz.


* Kivi ve kavunlu kokteyl için; 3 adet kivi, 1 su bardağı yeşil üzüm ve 3 dilim kavunu robottan geçirerek püre haline getirin. 1,5 su bardağı buz ekleyip 1 dakika kadar karıştırın. Bu lezzetli karışımı da sıcak yaz günlerinde serinletici olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


* Tarçınlı şeftali kompostosu için; 1,5 litre suya 2,5 su bardağı toz şeker, dilimlenmiş yarım limon ve 2 kabuk tarçın ekleyip kaynatın. 2 kilo şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kaynayan tencereye ilave edip bir süre daha pişirin. Soğuk veya sıcak olarak servis yapabilirsiniz.


* Kavunlu kahveli kokteyl için, yarım kavunu sıvı hale gelene kadar blenderdan geçirin. Üzerine yarım su bardağı soğuk süt ve 1 tatlı kaşığı nescafe ekleyerek tekrar karıştırın. En son servis yapmadan, blenderdan geçirdiğiniz buzları ilave edin ve soğuk olarak servis yapın.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..