Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Burası TT Arena! Galatasaray 2-1 Bursaspor

Burası TT Arena! Galatasaray 2-1 Bursaspor
 

Galatasaraylı futbolcular...


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 6.haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Bursaspor'u konuk etti. Oldukça keyifli geçen maçta Serdar Aziz'in golüne karşı Elmander ve Baros'un attığı gollerle sarı kırmızılılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Başından sonuna kadar heyecan içinde geçen, pozisyonu bol, eğlenceli bir maçtı. İlk yarısında özellikle Galatasaray'ın etkili atakları vardı. Rakip kaleye çok iyi yükleniyordu. Bununla beraber orta sahasını çok sağlam tutuyor, rakibine boş alan bırakmıyordu. Melo'nun hırsı, Engin'in mücadelesi, Elmander'in çalışkanlığı ve hepsinden önemlisi takım oyunuyla güzel bir futbol sergiliyorlardı. Engin Baytar yoktan var ettiği pozisyonda Elmander'e golünü attırdı, böylelikle ev sahibi takım soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

İkinci yarı başladığında Bursaspor daha atak göründü. Rakip kaleye giderek Galatasaray'ı zorladı. Etkili bir futbol ortaya koymaya başladı. Buna karşılık sarı kırmızılılar iyi direniyordu. Sercan kendini Bursaspor'da mı hissetti bilmem, topu taca atabileceği bir pozisyonda kornere attı, yeşil beyazlılar da o pozisyonda golünü attı. Böylelikle maça denge geldi fakat unutulmaması gereken bir adam vardı...

O da kulübede oturan ve geldiği gibi maçı bir anda değiştirebilecek olan Baros'tu. Fatih Terim akıllı bir hamleyle Milan Baros'u sahaya sürerek istediğini yaptı, onun attığı golle sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. 

Galatasaray'ın futbolcularına bakarsak, kaleci Muslera yediği gol haricinde iyi göründü. Savunmada Sabri ve Hakan özellikle atağa sağladığı katkılarla olumluydu. Stoperde Ujfalusi etkiliydi, Gökhan Zan da iyiydi. Orta sahada Melo ve Selçuk çok kuvvetlilerdi, o bölgede sıkıntı yaşatmayarak Bursaspor'un olası birçok atağını önlediler. Ayrıca savunmaya yaptıkları yardımlarla belki de bu maçtan böyle bir sonuç çıkmasını sağladılar. Onların önünde oynayan futbolculara bakarsak Kazım erkenden çıkmak zorunda kaldı, yerinde oynayan Eboue'yi çok da beğendiğimi söyleyemem. Sol tarafta Riera'ya bakarsak, yeterince etkili olabildiğini düşünmüyorum. Engin Baytar yine harika bir performans sergiledi, onun alnından öpüyorum. Elmander'i de beğendim, olumlu futbol oynuyor.

Fakat bireysel performanslardansa, takım oyunu gerçekten iyiydi. Rakibe yapılan baskılar, hücumdaki etkili paslaşmalar... Galatasaray git gide "takım" olduğunu göstermeye başlıyor. Saha içindeki arkadaşlık mükemmel. Birbirleriyle iyi anlaşıyorlar ve ellerinden geleni sahaya koymada birçok futbolcu problem yaşamıyor. Bunun tabii Fatih Terim faktörü çok fazla... Uzun zamandır teknik heyetiyle, bütün futbolcularıyla böylesine bir arada olan bir Galatasaray izlememiştik, özlediğimiz günlere geri dönüyoruz gibi görünüyor.

Bununla beraber Bursaspor da normal kapasitesinin altındaydı bence. Çok daha iyi futbol oynayabilirler. Bunu ikinci yarıdaki performanslarıyla göstermiş olsalar da, daha iyisini yapmaları gerektiğini eminim ki Ertuğrul Hoca da biliyordur. Yine de iyi direndiler, iyi mücadele ettiler... Fakat böylesine iyi bir Galatasaray'ın karşısında da çok fazla şans olmayabiliyor.

Her iki takımı da tebrik ederim ve ligde başarılar dilerim... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..