Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Siyahlar içinde Beşiktaş... Beşiktaş 0-2 Kayserispor

Siyahlar içinde Beşiktaş... Beşiktaş 0-2 Kayserispor
 

Quaresma bekleneni veremedi...


Spor Toto Süper Lig 6.hafta mücadelelerinde Fi-Yapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş, Kayserispor'u konuk etti. Misafir takımın Furkan ve Troisi ile bulduğu gollerle sarı kırmızılılar sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak üç puanı hanesine yazdırdı. Beşiktaş için kaybedilen üç puan değildi sadece... 

Belki de forması beyazdı Beşiktaş'ın ama şortu gibi siyahlar içindeydi bu maçta... 

Aslında belirli bir noktasına kadar son derece keyifli bir maçtı. Daha ilk dakika dolmadan Kayserispor'un etkili atağıyla başladı maç. Hemen ardından Beşiktaş ataklar yaptı. İlk yarıda iki takım da karşılıklı ataklar yaptı, özellikle benim dikkatimi çeken, Beşiktaş Edu'yla etkili oldu. Ne Quaresma, ne de Guti yeterince etkili olamadı. Fakat benim pek beğenmediğim, Beşiktaş'a çok da yakıştıramadığım Edu çalışkan göründü ve akıllı hareketler yaptı.

İlk yarıda özellikle kalecilerin performanslarıyla ön plana çıktığı bir 45 dakika izledik. Rüştü, kalesinde iyi işler çıkardı. Aynı şekilde Kayserispor kalecisi Gökhan da öyle. Talihsizlik, Rüştü sakatlandı ve yerini ikinci yarıda Cenk'e bıraktı. 

İkinci yarıda her şey çok daha farklılaştı. Yarıya Beşiktaş etkili paslaşmalarla başladı. "Sanırım maçı istiyorlar, bu sefer olacak gibi" diye düşünüyordum ki güzel görünen oyunları kısa sürdü. Sonrasında tamamen Kayseri'nin kontrolüne geçti maç. Özellikle Furkan'la etkili olmaya çalıştı sarı kırmızılılar fakat başaramadılar. Üst üste pozisyon bulmalarına rağmen gol atamadılar.Gökhan Ünal'ın kaleci Cenk'ten dönen toplarını tamamlayamadı Furkan ama kaçırdıkça daha da bilendi, en azından ben onun yüzündeki ifade de bunu gördüm. Nitekim golünü de attı.

Amrabat Kayserispor için inanılmaz etkili oldu. İki golün asistini de o verdi. İlk golde, İbrahim Toraman'ı ceza sahası içinde oyundan öyle bir düşürdü ve öyle bir pas attı ki, Furkan için artık kaçırılmayacak bir pozisyon oluşturdu. Furkan da bunu harcamadı ve golünü attı. İkinci golde ceza sahasına doğru yaklaşıp derinlemesine bir pas attı, Troisi de golünü attı. Böylelikle misafir takım evine üç puanla döndü.

Kayserispor milli takım arasını iyi değerlendirmiş görünüyor. Gerçekten iyi paslaşıyorlar ve rakip kalede Amrabat'ın müthiş performansıyla etkili oluyorlar. Boş alanları iyi görüp, iyi değerlendiriyorlar. Bununla beraber genç Furkan ve Gökhan Ünal'ı da ofansif anlamda beğendiğimi belirtmeliyim.  

Beşiktaş'a gelirsek, Dinamo Kiev'le Avrupa Ligi'nde önemli bir maçın öncesinde ciddi anlamda sıkıntıları olduğunu gördüğümüz bir mücadele oldu. Milli maç arasından yeterince iyi etkilenmemişler. Takım daha da geriye gitmiş. Savunmadaki sıkıntılar, ataklarda bir türlü organize olamamaları siyah beyazlılar adına hiç de iç açıcı değil. Rakibine çok fazla boş alan bırakıyor, yeterince konsantre değil ve futbol adına istek yok. Bir tek Edu'yu mücadeleci, bir şeyler yapmaya çalışır gördüm. Onun dışında neredeyse hiçbir futbolcu sahada yoktu. Guti antrenmanlarda çok hırslıymış da onun için 11'deymiş, e hani nerede? Güzel bir frikiği, 1-2 pası dışında ne verdi Guti takıma? Ricardo Carvalhal'in Ernst gibi bir adamı da yedekte tutmasına gerçekten anlam veremiyorum... Beşiktaş'ta düzelmesi gereken çok fazla şey var, görülmesi gereken çok fazla eksik ama görüp düzeltebilecek adam var mı onu bilemiyorum.

Özellikle Kayserispor'a izlettirdiği keyifli futboldan dolayı şükranlarımı sunmakla beraber, her iki takıma da ligde başarılar dilerim... Ayrıca Avrupa'da da başarılar Beşiktaş'a, bir de bol şanslar... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..