Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Trabzon "Burak"madı! Trabzonspor 3-2 Ankaragücü

Trabzon "Burak"madı! Trabzonspor 3-2 Ankaragücü
 

Galibiyet golü Burak Yılmaz'dan geldi.


Spor Toto Süper Lig'de milli maç arasının ardından 6.hafta mücadeleleri Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ve Ankaragücü'nün yaptığı müsabakayla başladı. Son derece keyifli, bol gollü, güzel bir maç seyrettik.

Trabzonspor sahaya Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celutska, Zokora, Colman, Volkan, Burak, Adrian, Brozek on biriyle çıktı. Ankaragücü ise mücadeleye Özden, Uğur, Ediz, Aydın, Özgür, Rajnoch, Hürriyet, Kaan, Turgut Doğan, Theo Weeks ve Thisdell'le çıktı. 

Maç Ankaragücü'nün atağıyla başladı. Bunun üzerine Trabzonspor da yüklenerek ataklar yapmaya çalıştı fakat ofansif anlamda ilk yarıda istediği kadar etkili olamadı. Bununla beraber ileriye açılırken savunmada açıklar verdi. Dakika henüz 19'ken, Ankaragücü Turgut'la golü buldu. Gole baktığımda defansın beni rahatsız eden bir özelliğini gördüm. Turgut topu sürerken, bütün savunma oyuncuları geriye doğru koşuyor, hiç kimse Turgut'a doğru hamle yapmıyor. Onun önünde Giray arkaya doğru koşmaktan karşısındaki adamı durdurmuyor. Böyle olunca Turgut Doğan da iyi bir vuruş yaptı ve golünü attı.

Trabzonspor bu golü yedikten sonra rakip kaleye daha etkili gitmeye başladı. Özellikle Adrian, Burak ve Brozek bir şeyler yapmaya çalıştı. Bu arada Serkan'ın uzaktan bir şutu da direkten döndü. Üst üste yapılan ataklardan sonra gayet organize bir şekilde, ceza sahası önündeki etkili paslaşmalarla Volkan Burak'a, Burak Adrian'a, Adrian da Pawel Brozek'e kazandırdı, o da golünü attı. Gayet güzel bir ataktı, iyi hazırlanmış bir gol seyrettirdiler.

İkinci yarı çok daha keyifliydi 1-1 biten ilk yarının ardından. İki takım da karşılıklı ataklar yaptı. Ankaragücü daha çok kontrataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştı. Nitekim dakika 63'te Theo Weeks güzel bir gol attı. Kağan orta sahayı biraz geçtikten sonra Theo Weeks'e savunmanın arkasına mükemmel bir pas attı, Theo da kaleci Tolga'yı çalımlayarak güzel bir gol attı. Bu tabii ki CSKA deplasmanına gidecek bir Trabzonspor için alarmları çaldıran bir goldü, Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkacak bir takımın savunmada böylesine açıklar vermesi pek de hayra alamet bir durum değil. 

Dakika 66 olduğunda sezonun başından beri müthiş bir performans gösteren Celutska, sol taraftan geldi ve golünü attı. Gayet şık bir goldü. Onun mücadelesi gerçekten görülmeye değerdi. Faul yapılmasına rağmen kendisini yere bırakmadı, çalımlar atarak ceza sahasına yaklaştı ve şutunu gönderdi. Kesinlikle çok önemli bir gol attı takımı adına.

79.dakika olduğunda maçın başından beri sabırla izlediğim ve golünü beklediğim Burak Yılmaz sahneye çıktı. Frikikten enfes bir gol attı. Geçen sezondan itibaren sergilediği eşsiz futbolun devamını getirir nitelikteydi. Gerçekten zevk veren bir futbolcu. Formasını giydiği takım için elinden geleni yapan, inanılmaz çalışkan biri. Her takıma böyle bir adam lazım. Umarım bu performansını aynen devam ettirir, sayesinde futbol daha da güzelleşiyor. 

Böylelikle Trabzonspor çok önemli üç puanı geriden gelerek hanesine yazdırdı. Bununla beraber açıkçası Ankaragücü'nün puan kaybetmesine de üzülmedim değil çünkü iyi bir performans ortaya koydular. Bundan önceki maçlara bakarsak milli takımlar arasını çok iyi değerlendirdiklerini görüyoruz. Eğer böyle bir oyunla devam ederlerse rakipleri için tehlikeli olabilecek takımlar arasında olabilirler, oynadıkları futbol ümit verdi. 

Trabzonspor'a gelirsek, savunmadaki açıkları ve eksiklerini telafi etmediği sürece sıkıntıda olur. Üç puan alınmış olsa da bu gollerin futbolculara tekrar izletilip hataları anlatılmalı. Aynı şeyler Şampiyonlar Ligi'nde yapılırsa sonucu hiç de iyi olmaz. Fakat yine de ataklarda yeterince etkili olduklarını düşünüyorum, en azından o bölgeye adım atan her futbolcusu çalışkan. Serkan'ından Burak'ına kadar. 

Her iki takıma da ligde başarılar... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..