Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '17

 
Kategori
Burçlar
 

Burçların Olumsuz Özellikleri: Koç Burcu, Boğa Burcu (1)

Burçların Olumsuz Özellikleri: Koç Burcu, Boğa Burcu (1)
 

Her burcun olumlu olduğu gibi olumsuz özellikleri de vardır. Bu özellikler Karma etkisinin bir göstergesi olarak incelenirse daha etkili olur. Çünkü hepimiz 12 burcun özelliklerini gösteriyoruz. Ama doğum haritalarımızın Kuzey Ay Düğümü (KAD) ve Güney Ay Düğümü (GAD) bizim bu dünyadaki şifrelerimizi vermektedir. GAD bizim geçmiş yaşamlarımızdan getirdiğimiz karma yaralarımızın görünür halidir ve biz GAD’ın olumsuzluklarını bırakıp, KAD’ın yolunda gitmeli ve tekamülümüzü gerçekleştirmeliyiz. Bu yazıda burçların olumsuz özelliklerini anlatacağım. Eğer KAD-GAD noktalarınızı bilmiyorsanız bunu internet üzerinden ücretsiz olarak öğrenebileceğiniz siteler bulunmaktadır. Tabiî ki bir karma astrologla çalışmanız size daha fazla yarar sağlayacaktır. Böylece dünyaya gelme amacınızın ne olduğunu özümser ve görevlerinizi tamamlamaya çalışırsınız.

KOÇ BURCU: Burçlar aleminin en sabırsız burcudur. Sabırsızlığından dolayı çok çabuk sıkılır ve hedefinden sapar. Bencil yapıları gereği hep kendilerini haklı gördükleri gibi hep kendilerinin dediği olmasını isterler.  Eleştirmekte üstlerine yoktur. Atılgan yapıları onları kavgacı ve kaba yapar. Öfkeleri korkunçtur ve bir anda ortaya çıkar. Ateş gurubunun lider yapılı burcu olan koçlar oldukça inatçıdırlar. Öfkeyle birleşen bu inat büyük yıkımlara sebep olur. Kıskanç, kuşkucu ve kurnaz yapıları yönetici gezegenleri Mars’ın egemenliğindedir. İntikamcı ve içgüdüsel yapıları vardır. İntikamcı yapıları yıllar sonra bile bir olayın hesabını sormak üzere aklılarının bir köşesinde durur.

Açık sözlü olayım derken oldukça kırıcı sözler söyler ve öfkelendiğinde de ağzına geleni sayan burçlardır. İsteklerinin hemen ve kendi istedikleri gibi olmaması durumunda ortalığı yıkıp geçerler. Aşırı cesur, talepkar hızlı olma özelliği mars gezegeni ve ateş elementi olmaktan kaynaklanır. Sık sık başı belaya girdiği gibi, bir o kadar da kaza ve yaralanma bu burç üyelerini bulacaktır.

Lider yapılı bir burç olduğu için kendi işinde çalışmak ya da bir ekibin başında olmak ister. Bağımsız ve idareci karakterine kimsenin karşı gelmemesini hatta boyun eğmesini ister. Agresif tavrı etrafındakileri sindirir ve idareyi ele geçirir.  Güçsüz birine hakim olmak için elinden geleni yapar. Güçlüye de kurnazca yaklaşarak alt edene kadar kendini gizlemeyi becerecek kadar sinsidir. Tabi ki olumsuz tarafları bunlarla kalmıyor. Zaman ve mekan içerisinde değişiklikler kaydediyor. Bu burcun olumlu özelliklerini de bir başka yazımda sizlerle paylaşacağım.

BOĞA BURCU: Hayatınızda göreceğiniz en gamsız ve rahatına düşkün burcudur. İnatçı ve dirençlidir. Sorunları görmemezlikten gelecek kadar tembel ve vurdumduymazdır. Her zaman haklı olduklarını düşünür ve inatla kendi haklılıklarını savunurlar. Her türlü zevk yaşamın önünde gelir. Zevklerinden taviz vermediği gibi inatla değişmemek için direnir. Toprak gurubunun inatçı tavrını en çok Boğa burcunda görmekteyiz. Maddiyatçı kimliği gerçek dostlukların önüne geçer. Lüks takıntıları onları duygudan uzaklaştırır. Hesap kitap yaparak ilişkinin getirisini düşünür. Daha fazla nasıl para kazanacaklarını hesaplamaktan sevdiklerine vakit ayıramazlar.  Kızdıkları zaman öfkelerini dindirmek imkansızdır. Kendi rahatlarını o kadar düşünürler ki başkasının rahatsız olmasını asla umursamazlar.

İnsanları kategorize eder, kendi değerlerine uygun olanlarla ilişki kurar diğerlerini de yokmuş gibi hiçe sayar. Yaptıklarının ve seçtiklerinin hepsinin doğru olduğunu düşünür ve asla bu fikrini değiştirmezler. Cinsel zevklere o kadar düşkünlerdir ki doymak bilmezler. Korkularını asla kabul etmezler. Kimseye güvenmedikleri için ne ortak olurlar ne de biri için para harcarlar. Aşırı kıskanç oldukları için sürekli kuruntulu ve takıntılı haleri ile sevdiklerini boğarlar. Tutucu oldukları için sevdiği hiçbir şeyden vazgeçmezler. Sıklıkla küsme huyları vardır, katı ve kibirlidirler. Tabi ki olumsuz tarafları bunlarla kalmıyor. Zaman ve mekan içerisinde değişiklikler kaydediyor. Bu burcun olumlu özelliklerini de bir başka yazımda sizlerle paylaşacağım.

 

Hayattaki amacınıza ulaşmanız dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..