Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '14

 
Kategori
Müzik
 

Burcu Göker Şankhay Suzhou Bilim Teknik Üniversitesinde Türk bestecilerini anlattı.

Burcu Göker Şankhay Suzhou Bilim Teknik Üniversitesinde Türk bestecilerini anlattı.
 

Burcu Göker'in 7 Haziran 2014 günü A.B.D Charlotte'de North Caroline Üniversitesinde iki Güney Koreli meslektaşı ile bir trio konseri vereceğini daha önceki yazılarımda paylaşmıştım.
7 Haziran gecesi Charlotte'deki konser çok büyük beğeni almış. Klarnet Wonkak Kim, Piyano Eun Hye Grace Choi ve keman Burcu Göker triosu Darius Milhaud, Aram Khachaturian. Johannes Brahms, Leo Weiner'in eserlerinde sonra Türk besteci Ahmet Adnan Saygun'un Demet'ini seslendirmişler. Seslendirmişler diyorum çünkü ben konseri çok uzaklarda olduğum için izleyemedim. Sadece haberlerde okudum.

Konserin sonunda sanatçılar Türk besteci Mehmet Efe'nin uyarladığı iki türküyü Iğdırın Al Alması ve Kütahyanın Pınarları adlı türküleri seslendirerek salondaki Türk ve Amerikalı izleyicileri büyülemişler. Bis parçası olarak da Çanakkale Türküsünü çalan sanatçılar sanırım konser çıkışı yaşlı gözlerle salonu terk etmesine sebep olmuştur izleyicilerinin.

Burcu Göker bu harika konserin hemen ertesi çok uzun bir yolculuğa çıktı. 24 Saatlik bir yolculuktan sonra Çin'in Şankhay şehrinde Suzhou Bilim Teknik Üniversitesinde bir konferans ve konser vermek üzere giden Burcu Göker 12 Haziran 2014 günü gene ülkesini ve bizleri onurlandırdı.

12 Haziran 2014 günü Suzhou Bilim Teknik Üniversitesinde daha önce ünlü kemancı Anne Sophie Mutter'in konser verdiği salonda,aralarında Almanya'dan gelen Mozart Festivali başkanının da olduğu çok kalabalık bir izleyici kitlesine önce başta Adnan Saygun olmak üzere Türk bestecilerini anlatan, daha sonra da bir dinleti sunan Burcu Göker, çok büyük takdir ve beğeni aldığını biraz evvel yazdığı mesajında belirtti. Bu konserinde Burcu Göker'e piyanoda Finlandiya Sibelius Müzik akademisi profesörlerinden Japon bir piyanist hanım eşlik etmiş. Ne tuhaf. Türk bir kemancı, piyanist Japon, yer Çin ve çalınan Türk bestecilerin eserleri.

Çok uzaklarda olduğumuz için sadece internet üzerinden başarı haberlerini aldığımız yavrumuzun Türkiye'nin yerini dahi iyi bilmeyen kişilere Türk bestecilerini tanıtmaktaki bu büyük başarısını sizlerle paylaşmak istedim.
Uzak, imkansız, zor gibi kavramları yaşamından atmış ve bu kelimeleri hiç kullanmayan bir sanatçının annesi olduğum için çok mutluyum. Sanıyorum ki sizler de böyle bir Türk evladını tanıdığınız için mutlusunuzdur

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..