Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Burdur Lisinya’da iyileştirilen yaralı kuşlar doğaya salıverildi

Burdur Lisinya’da iyileştirilen yaralı kuşlar doğaya salıverildi
 

BURDUR LİSİNYA DOĞAL HAYATI KORUMA VE REHEBİLİTASYON MERKEZİ


Burdur'un Karakent köyü yakınlarında kurulu olan Lisinya Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, şahin, atmaca,  angıt, sülün ve leylek gibi 16 yabani kuş tedavilerinin ardından düzenlenen törenle yeniden doğal yaşamlarına uçuruldu.

Burdur'un Karakent köyü yakınlarında kurulu olan Lisinya Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, şahin, atmaca,  angıt, sülün ve leylek gibi 16 yabani kuş Lisinya yetkililerince tedavilerinin ardından düzenlenen törenle yeniden doğal hayatlarına bırakıldı. Tören öncesinde Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Nurettin Yılmaz,  Dünya’da ve Türkiye’de meydana gelen doğal tahribatın nelere yol açacağı ve doğaya verilen zararın hangi alanlarda yoğunlaştığı ile ilgili görsel ve yazılı materyallerin yer aldığı Kanserle Mücadele Bölümünü gezerek Lisinya Projesi sahibi Öztürk Sarıca tarafından bilgilendirildi.

LİSİNYA, YARALI KUŞLARIN BAKIMINI DA GÖNÜLLÜ YAPIYOR

Veteriner Hekim Öztürk Sarıca tarafından hiçbir kuruluştan hibe ve destek alınmadan anti kanser projesi olarak 1 milyon dolara kurulan Lisinya Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralanan hayvanların gönüllü bakımını da yaparak tekrar doğaya salıyor.

Yaralıyken alınarak koruma amaçlı tedavileri yapılan yaban kuşlarının bulunduğu kafesleri de gezen Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet, doğaya salınacak kuşları da tören öncesinde kafeslerinde gördü.

TABİATIN TAHRİBATININ SONUÇLARI AĞIR OLMAKTADIR

Kuşların doğaya bırakılması merasimi öncesinde bir konuşma yapan Vali Nurettin Yılmaz, Lisinya Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin doğal hayatı koruma ve kanserle mücadele bilincini geliştirme anlamında çok büyük bir emeği olduğunu ifade ederek, Merkezin bölgede avcılar tarafından yaralanan kuşların ve diğer hayvanların bakımını ve tedavilerini üstlendiğini, bunun yanında gençlere ve çocuklara doğada yapılan hataların devam etmesi durumunda nasıl bir sonuçla karşılaşılacağını anlatan materyaller hazırladıklarını ve belirli hastalıklarla mücadele bilincinin gelişmesi anlamında emek sarfettiklerini söyledi. Bütün Lisinya ekibine teşekkür etti.

LİSİNYA GÖRSEL BİR PROJE

Projenin 8 yıl önce başladığı ve inanılmaz zorluklar yaşadıklarına değinen proje koordinatörü Öztürk Sarıca, Lisinya'nın görsel bir proje olduğunu, doğa ve gelecek nesillerin sağlığı için çok sayıda proje geliştirildiğini söyledi. Hiçbir maddi amaç gözetmediklerini belirten Sarıca, projeye destek veren herkese teşekkür etti. Protokol ve medya kuruluşlarına klasik onurluk vermek yerine kuşları doğaya saldırmayı tercih ettiklerini belirten Sarıca, 'Böyle bir proje için bize yakışan da buydu" dedi.

Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz,  Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi ile çok sayıda birim müdürü katıldı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..